Kvízy

Najťažšie hádanky – vyriešiť ich dokážu iba tí našikovnejší

hádanky

videní: 3.3K

Kto by nemal rád hlavolamy a náročné hádanky? Ak si myslíte, že už ste profík v riešení zložitých hádaniek, vyskúšajte si ich a zistite to! (Nebojte sa, odpovede vám prezradíme)

Ste pripravení na hádanky?

Hádanky sú jazykové hlavolamy, ktoré využívajú laterálne myslenie, aby dospeli k záveru. Majú široký rozsah od jednoduchých a ľahko riešiteľných až po vážne lapače mozgov – a niekoľko z nich sme zostavili, aby ste si ich užili. Na vyriešenie hlavných škrabadiel v tomto zozname môže byť potrebná veľká mozgová sila – ale určite je to skvelý pocit, keď na to prídete!

1. Hovorím bez úst a počujem bez uší. Nemám telo, ale ožívam vetrom. Čo som?

Táto hádanka sa spolieha na to, že vás prinúti premýšľať o ušiach a ústach. Dostanete malú nápovedu o vetre, ktorá vás povzbudí, aby ste uvažovali široko a vyhýbali sa doslovnému.

Odpoveď: Ozvena.

2. Ty meriaš môj život v hodinách a ja ti slúžim vypršaním. Som rýchla, keď som chudá, a pomalá, aj keď som tučná. Vietor je môj nepriateľ.

Táto hádanka vás chce podraziť tým, že vás zasiahne detailmi z každého uhla. Veľký náznak prichádza na konci s vetrom. Čo najviac ohrozuje vietor? Musíte sa poriadne zamyslieť, aby ste prišli na niečo malé a nečakané.

Odpoveď: Sviečka.

3. Mám mestá, ale žiadne domy. Taktiež mám hory, ale žiadne stromy. Mám vodu, ale žiadne ryby. Čo som?

Cieľom tejto hádanky je zmiasť vás a prinútiť vás sústrediť sa na veci, ktoré chýbajú: domy, stromy a ryby. Možno si myslíte, že musíte myslieť na niečo neživé.

Odpoveď: Mapa.

4. Čo je vidieť v polovici marca a apríla, čo nie je možné vidieť na začiatku ani na konci tohto mesiaca?

Táto hádanka funguje tak, že sa vás snaží prinútiť premýšľať o počasí, sviatkoch alebo iných udalostiach spojených s kalendárom. Aby ste to dosiahli správne, musíte sa dostať super doslovne.

Odpoveď: Písmeno “R.”

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov