TOP 10

Najnebezpečnejšie cesty na svete. Odvážil by si sa cez ne prejsť?

cesty

videní: 1.4K

03. James Dalton Highway, Aljaška

Dalton Highway, hovorovo aj ako Ice Road (ľadová cesta) je 667 km dlhá cesta na Aljaške. Začína na Eliott Highway, severne od Fairbanks a končí v Deadhorse u Severného ľadového oceánu a ropných polí Prudhoe bay. Aj keď sa táto cesta na prvý pohľad javí ako pokojná, opak je pravdou. Je plná výmoľov, fúka tu silný vietor, lietajú malé kamienky a najhoršie zo všetkého je, že prechádza uprostred ničoho.


02. Jalalabad – Kabul Road, Afganistan

Mnohým cestám patrí prívlastok „najnebezpečnejšia cesta“, ale 65 km dlhý úsek diaľnice od Jalalabadu do Kábulu má na tento prívlastok najväčší nárok. Je to spôsobené tým, že cesta prechádza cez územie Talibanu. Ale to nie je tou najväčšou hrozbou tejto cesty. Je to kombinácia úzkych zákrut, ktoré sa šplhajú 600 metrov ponad Kábulskú roklinu a bezohľadných afganských vodičov, ktorí sa snažia predbehnúť ťažké nákladné automobily.

01. North Yungas Road, Bolívia

Tiež známa ako „cesta smrti“, ktorá sa nachádza v Bolívii. Je legendárna pre svoje extrémne nebezpečné úseky a Inter-American Development Bank jej pridelila prívlastok tej „najnebezpečnejšej cesty na svete“. Odhaduje sa, že ročne na tejto ceste zomrie 200 až 300 ľudí. Cesta obsahuje obrovské množstvo krížov, ktoré pripomínajú miesta na ktorých vozidla spadli do priekopy. Najčastejšie sú to autobusy a nákladné automobily, ktoré sa jednoducho zošmyknú do priekopy. Stáva sa to najčastejšie vtedy, keď sa snažia dve takéto vozidla obísť.

Zdroj: Wonderlist topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov