TOP 10

Najnebezpečnejšie cesty na svete. Odvážil by si sa cez ne prejsť?

cesty

videní: 1.4K

07. Skippers Canyon Road, Nový Zéland

Cesta prechádza cez kaňon, ktorý sa nachádza na Novom Zélande. Je neuveriteľne desivá, pretože je veľmi úzka uprostred strmej skalnej steny. V skutočnosti, ak chceš po tejto kľukatej ceste jazdiť, potrebuješ na to povolenie. Ak sa ti aj podarí povolenie získať, musíš byť pripravený na veľmi klzkú cestu. Zároveň potrebuješ aj veľa šťastia pri stretnutí s protiidúcimi vozidlami.

06. The Zoji Pass, India

Zoji La je vysokohorský priesmyk v Indii, ktorý sa nachádza na indickej národnej diaľnici 1D medzi Šrínagarom a mestom Leh. Priesmyk poskytuje dôležité prepojenie medzi Ladakhom a Kašmírom. Priesmyk leží vo výške približne 3528 metrov a je druhým najvyššie položeným priesmykom po Fotu La. Ten je v zimnom období často uzatvorený. Aj napriek tomu, je priesmyk doslovným záchranným lanom, ktoré drží ľudí z Ladakhu v kontakte so zvyškom sveta.

05. Guoliang Tunnel Road, Čína

Tunel Guoliang je vytesaný pozdĺž hory v Číne. Na fotografii to možno nie je vidieť dobre, ale táto cesta bola vyhĺbená von zo skaly iba niekoľkými dedinčanmi z dedinky Guo Liang. Pred výstavbou tohto tunela, bola táto dedinka odrezaná od zvyšku sveta. Aj keď nevidno nejako veľkú premávku, vďaka svojej konštrukcii je táto cesta veľmi nebezpečná.

04. Karakoram Highway, Pakistan

Cesta sa nazýva aj ako „Diaľnica priateľstva“, bola postavená vládami Pakistanu a Číny. Diaľnica Karakoram je najvyššie spevnenou medzinárodnou cestou na svete. Spája Čínu a Pakistan cez pohorie Karakoram a prechádza priesmykom Khunjerab v nadmorskej výške 4 693 m. n. m. Je náchylná na zosuvy pôdy a povodne. Aby toho nebolo málo, cesta je z Pakistanskej strany nespevnená. Aj napriek tomu je cesta obrovskou turistickou atrakciou, prechádza krásnymi roklinami pozdĺž starej hodvábnej cesty.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov