TOP 10

TOP10: Fakty zo živočíšnej ríše, ktoré ťa šokujú

fakty

videní: 2.3K

Ukázalo sa, že niektoré jašterice sú schopné chodiť po vode a niektoré sovy si držia drobných hadov ako miláčikov v hniezdach. S  8,7 miliónmi druhov, ktoré s nami zdieľajú svet, je takmer nemožné vedieť o všetkých z nich podrobnosti a fakty, aj keď sú naozaj zaujímavé.

10. Niektoré jašterice môžu chodiť po vode

 

Bazilisk je druh jašterice, ktorý dokáže ľahko chodiť a dokonca aj bežať po vode. Žije v dažďových pralesoch a túto schopnosť často využíva na útek pred dravcami.

9. Prúžky zebry sú prírodným repelentom

 

Čierna a biela na tele zebry jej pomáha udržiavať nepríjemné muchy a komáre od seba čo najďalej. Deje sa to preto, lebo vzor „mätie“ hmyz. Podľa odborníkov by to mohlo fungovať aj pre ľudí.

8. Osol môže poraziť svorku kojotov

 

Akokoľvek bizarne to znie, poľnohospodári stále chovajú osly, aby  chránili ich stáda pred kojotmi. Keď sú konfrontovaní so svorkou kojotov, vydávajú hlasné zvuky, aby ich vystrašili. Fakty nepustia – ak je to potrebné, útočia na kojoty svojimi nohami a zubami, niekedy ich dokonca zabíjajú.

7. Fakty hovoria, že novorodené kačiatka sa môžu prispôsobiť inému zvieraťu

 

Kačice si osvojujú spôsoby prvého zvieraťa, ktoré vidia. Nevedia o sebe ako o druhu a vcítia sa do prvého zvieraťa, ktoré uvidia a považujú ho za svojho rodiča. Môžu sa tiež takto vcítiť do človeka.

6. Mačky sú zodpovedné za vyhynutie najmenej 33 endemických druhov

 

Iba v USA zabíjajú mačky v priebehu jedného roka miliardy zvierat. Sú zodpovedné za smrť 1,4 – 3,7 miliardy vtákov a 6,9 – 7,7 miliardy cicavcov ročne. Nie je to len tak. Doteraz úplne zničili celkom 33 rôznych druhov živočíchov.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov