Zaujímavosti

Na čo všetko sa dá použiť čaj? Budeš sa čudovať!

čaj

videní: 973

Určite si už videl nejednu krásnu maľbu a nejedného talentovaného maliara. Avšak použil si už na maľovanie čaj? Je to úplne mimo bežných umeleckých postupov, ktoré môžeš identifikovať na obrazoch vystavených v galérii. 

čaj

 

 

“Som “obyčajný” umelec pracujúci pre Disney. Ale v noci si rád oddýchnem so šálkou čaju … na maľovanie,” prezradil o sebe autor fascinujúcich diel.

Čaj. Tak jednoduché a pritom nápadité! Čaj je nápoj, ktorý vznikne lúhovaním rôznych lístkov čajovníka, ovocia či bylín v horúcej vode. Podľa ľudovej čínskej báje objavil čaj čínsky cisár Šen-nung pred 5000 rokmi. Cisár, ktorý bol podľa tohto príbehu zároveň zakladateľom čínskej medicíny a poľnohospodárstva, pil len prevarenú vodu. Na jednej z jeho ciest mu do kotlíka pri varení vody padli listy čajovníka. Iná báj hovorí, že testoval lekárske účinky čajovníka.

Čo však zahralo do kariet umelcovi z dnešného článku bol fakt, že rôzne čaje majú po vylúhovaní rôznu farbu. Takisto zaváži aj dĺžka lúhovania. Obrazy teda hrajú farbami od žltej, hnedej, sivej cez zelenú až po červenú, ružovú, oranžovú…

Dizajnér Brian Kesinger bol veľkým fanúšikom steampunku od chvíle, kedy začal pracovať na filme Atlantída: Stratená ríša. Hľadal akýsi malý vlastný svet. Zistil, že dokáže vytvoriť zaujímavý vintage vzhľad tým, že obraz namaľuje čajom.

“Mám za sebou niekoľko pokusov a omylov, vďaka ktorým som zistil, ktorý čaj má najlepšiu farbu (Hlavne šedý a zelený čaj. Darjeeling je vážne krásny!). Akonáhle som našiel správnu zmes, nechal som ju lúhovať aspoň dve hodiny pre maximálne nasýtenie farieb.”

Ilustrátor tiež priznáva, že občas pridá do čaju trochu akvarelu, aby zvýraznil odtieň. Avšak jedným dychom dodáva, že čaj dokáže krásne pracovať aj sám.

Autor dúfa, že sa ti jeho čajové umenie bude páčiť rovnako, ako sa jemu páčil proces tvorby jednotlivých obrázkov. “Len je mi ľúto, že nemôžete cítiť, ako nádherne voňali, keď som ich maľoval.”

A teraz si už nechaj pohladiť srdce aj dušu fascinujúcimi čajovými obrazmi.

čaj

čaj

čaj

čaj

čaj

čaj

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov