Zaujímavosti

Ako vyzerajú ikonické miesta z vtáčej perspektívy?

miesta

videní: 3.0K

Väčšina z nás videla tieto ikonické miesta z mnohých uhlov, či už na obrázku alebo v skutočnosti, keď ich sme ich navštívili. Mnoho architektov strávilo stovky hodín zdokonaľovaním týchto pamiatok, aby si návštevníci ako my mohli vychutnať ich vzhľad bez ohľadu na okolnosti. Ale koľkí z nás vlastne videli , ako v skutočnosti vyzerajú z hora?

Budget Direct sa rozhodol poskytnúť nám odpoveď tým, že nechal svoj tím vyhotoviť týchto šesť dychberúcich obrázkov, ktoré s nami láskavo zdieľali uprostred celosvetovej pandémie. Vykreslili nádherné známe miesta tak, že nám ponúkli nový pohľad aj na najfotografovanejšie turistické miesta.

Opera v Sydney (Sydney, Austrália)

ZDROJ: budgetdirect

„Inšpirovaný hradom Kronborg,“ napísal architekt Sydney Opera House, Jørn Utzon, „bol som presvedčený, že nová budova v takej polohe, že ju vidno zo všetkých strán, musí byť veľkým sochárskym umeleckým dielom.“ Utzon si bol dobre vedomý toho, ako by táto stavba vyzerala v prístave v Sydney, pretože býval neďaleko hradu Kronberg, ktorý zaujíma podobnú pozíciu.

30 St. Mary Axe „The Gherkin“ (Londýn, Anglicko)

ZDROJ: budgetdirect

Musíš sa vznášať vo výške 180 metrov, aby si sa dostali na vrchol druhej najvyššej budovy v Londýne. Po ceste hore si všimneš, že budova sa nafukuje smerom von a potom opäť dovnútra zo svojej kruhovej základne. To ponecháva dostatok priestoru pre ľudí a zároveň poskytuje 47 000 m2 vnútornej podlahovej plochy.

Medzi naikonickejšie miesta patrí aj Eiffelova veža (Paríž, Francúzsko)

ZDROJ: budgetdirect

Veľké X označuje TO miesto. Obklopená trávnikmi na konci Champ de Mars, identifikácia Eiffelovej veže ti môže chvíľu trvať. Stred X je miestom stretu štyroch mól železnej mriežky, ktoré začínajú na zemi 300 metrov pod vrcholom.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov