Foto

Holokaust vo farbe: História, ktorá sa už nemôže opakovať

holokaust

videní: 897

Ubehlo už viac ako 7 desaťročí od jedného z najodpornejších činov v histórii ľudstva s názvom holokaust.

Podľa prieskumu zverejneného v deň spomienky na holokaust, mnohí dospelí nemajú základné vedomosti o tom, čo sa stalo. Tento nedostatok vedomostí je výraznejší medzi príslušníkmi takzvanej Generácie Y, ktorých prieskum definoval ako ľudí vo veku 18 až 34 rokov.

Tridsaťjeden percent Američanov a 41 percent ľudí Generácie Y verí, že počas holokaustu bolo zabitých menej ako 2 milióny Židov. Historici však počet zavraždených Židov odhadujú až na šesť miliónov. Štyridsaťjeden percent Američanov a 66 percent ľudí Generáce Y nedokázalo povedať, čo je to Osvienčim. A 52 percent Američanov si nesprávne myslí, že Hitler dostal k moci prostredníctvom sily.

“Prvýkrát som začal pracovať na tomto projekte pred niekoľkými rokmi. Kolorizoval a retušoval som referenčné fotografie z holokaustu a publikoval som ich na Facebooku a na mojom blogu, no dnes si uvedomujem, že to je málo. Preto ich zverejňujem aj tu,” napísal v článku na portáli BoredPanda Joachim West.

“Zdá sa mi, že farebné fotografie pomôžu ľuďom lepšie pochopiť obete holokaustu. Zároveň dúfam, že sa nájdu aj ďalší umelci, ktorí majú záujem so mnou spolupracovať. Či už na kolorizácii ďalších fotografií alebo na zlepšení tých, ktoré som doposiaľ upravil. Prosím, nech ma kontaktuje každý, kto mi akokoľvek môže pomôcť s týmto projektom. Cieľom tohto projektu nie je dosiahnuť zisk,” dodal West na záver. Tu je 10 fotografií z pravdepodobne najtemnejšieho obdobia histórie ľudstva.

1. Reštaurovaná fotografia, Poľsko (1939-40)

holokaust_foto_10

2. Reštaurovaná fotografia, Poľsko (1939-40)

holokaust_foto_9

3. Reštaurovaná fotografia, Poľsko (1939-40)

holokaust_foto_8

4. Reštaurovaná fotografia, Poľsko (1939-40)

holokaust_foto_7

5. Reštaurovaná fotografia, Poľsko (1939-40)

holokaust_foto_6

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov