TOP 10

TOP 10 najkrajších zámkov a hradov na svete

zámkov

videní: 3.5K

5 – Matsumoto, Japonsko

Autor: 663highland / wikipedia.org

Autor: 663highland / wikipedia.org

Tento zámok sa prezýva aj ako „Vraní hrad“, pretože jeho exteriér je čierny. Rovinatý zámok má ešte pôvodné drevené a kamenné materiály. Pôvod zámku sa datuje späť do obdobia Sengoku. Tento zámok bol vybudovaný v roku 1504 ako pevnosť nazvaná Fukashi. V nasledujúcich rokoch bolo k tejto pevnosti pribudovaných zopár prídavkov a predpokladá sa, že väčšina zámku bola dokončená v rokoch 1593 – 1594. Zámok bol predaný za účelom prestavby v dražbe v roku 1872.

4 – Noor Mahal, Pakistan

Autor: Naveedulfatkhan / wikipedia.org

Autor: Naveedulfatkhan / wikipedia.org

Noor Mahal leží v meste Bahawalpur a bol postavený v roku 1872. Nie je veľmi navštevovaný aj keď je prístupný pre verejnosť. V súčasnej dobe sa ho ujala pakistanská armáda. Noor Mahal v sebe zahŕňa 32 izieb, kde 14 z nich je v suteréne, 6 veránd a 5 kupol. Mešita bola pridaný v roku 1906.

3 – Schwerin, Nemecko

Autor: User:Kolossos / wikipedia.org

Autor: User:Kolossos / wikipedia.org

Schwerin sa nachádza na ostrove v hlavnom jazere mesta. V súčasnej dobe slúži ako bydlisko krajinského snemu Mecklenburg-Vorpommern. Nádherná štruktúra je považovaná za dôležitú prácu romantického historizmu a zámok Schwerin sa stal dokonca svetovým kultúrnym dedičstvom UNESCO. Prvé zmienky zámku sa datujú k roku 973, ale hlavné časti zámku boli vybudované medzi rokmi 1845 až 1857.

2 – Hatley, Kanada

Autor: Brandon Godfrey / wikipedia.org

Autor: Brandon Godfrey / wikipedia.org

Postavený v roku 1906, zámok Hatley má 40 izieb a je pamiatkou. V roku 1939 bol predaný vláde Kanady. To z neho spravilo Národné historické miesto Kanady v roku 1995. Zámok sa premenil na námorné výcvikové zariadenie s názvom Royal Roads Military College. Zariadenie sa zavrelo v roku 1995.

1 – Neuschwanstein, Bavorsko, Nemecko

Autor: Thomas Wolf / wikipedia.org

Autor: Thomas Wolf / wikipedia.org

Tento zámok bol postavený v 19. storočí kráľom Ľudovítom II. Po jeho smrti v roku 1889 bol hrad otvorený pre verejnosť, ktorá bola ochotná za návštevu zaplatiť. Zámok ti môže pripadať povedomý, to preto, že bol inšpiráciou pre hrad v Disneylande. Zámok sa tiež objavil v niekoľkých filmoch, vrátane Chitty Chitty Bang Bang.

Zdroj: themost10 | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov