Zaujímavosti

Prečo je pre mužov ťažké počúvať ženy?

ženy

videní: 535

Či už je to priateľ, brat alebo kamarát – všetci poznáme chlapa, ktorý je zlým poslucháčom a často jednoducho nepočúva ženy. A nie, nie je to preto, že by sa nudil alebo bol arogantný. Existujú skutočne štúdie, ktoré ukazujú, že existuje niekoľko dôvodov, prečo v tejto oblasti muži tápajú. Zdá sa, že mužský mozog jednoducho počuje ženský hlas inak, takže ho aj niekoľkokrát počas rozhovoru prestane vnímať. Tu sú niektoré fakty o mužskom mozgu a ich schopnostiach počúvania, o ktoré sa s tebou dnes môže podeliť.

Vďaka hlasu ženy pracuje mozog mužov lepšie

Prečo môže byť pre mužov ťažké počúvať ženy

Jedna štúdia ukazuje, že muži reagujú odlišne na ženské hlasy. Muži majú menšiu aktivitu v niektorých častiach mozgu, keď hovoria iní muži. V skutočnosti sa mužský mozog musel viac snažiť dešifrovať a pochopiť, čo hovorila práve žena. To znamená, že pre mužov môže byť ťažšie pochopiť význam a emócie toho, čo ženy hovoria.

Hlasy žien sú menej smerodajné

Prečo môže byť pre mužov ťažké počúvať ženy

Zistilo sa, že veľkosť ženských hlasiviek a hrtana je dôležitá, pretože ľudí s vyšším hlasom berú ostatní menej vážne. Štúdia nám v skutočnosti hovorí, že viac dôverujeme ľuďom s nízkym hlasom a že im dávame prednosť vo vedúcich rolách. To je tiež jeden z dôvodov, prečo muži nemusia toľko počúvať ženy.

Hlasy žien sú zložitejšie

Prečo môže byť pre mužov ťažké počúvať ženy

Rozdiel medzi ženským a mužským hlasom je tu rozhodujúci. Keď ženy hovoria, používajú oveľa viac zvukov ako muži a majú tendenciu rozprávať melodickejšie. Tieto 2 faktory môžu spôsobiť, že pre mužov bude zložité rýchlo pochopiť, čo hovorí nežnejšie pohlavie, pretože je treba toho viac dešifrovať.

Bonus: Je to mýtus, že ženy hovoria viac.

Prečo môže byť pre mužov ťažké počúvať ženy

Stereotyp, že ženy hovoria viac ako muži, je podľa výskumov mýtus . V skutočnosti sa zdá, že obe pohlavia hovoria zhruba rovnako veľa a kontext je rovnako dôležitý. Výskum ukázal, že za určitých okolností hovorili muži dokonca viac. Pravdepodobne je teda čas tento stereotyp odložiť bokom.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov