Zaujímavosti

Ako sa zdravia ľudia z rozličných krajín?

zdravia

videní: 3.1K

Ak sa chystáš vycestovať to úplne neznámej krajiny prvýkrát, v hlave máš mnoho nezodpovedaných otázok. Ako tam ľudia hovoria? Aké sú zvyky? Ako sa zdravia? Na túto otázku tu pre teba máme odpoveď. 

1. Spojené štáty

pexels-photo-541523

V Amerike je bežnou uvítacou praxou pre novo zoznámených jednotlivcov podať si ruky. V angličtine je tento spôsob pozdravu známy aj ako “handshake”. Kľúčovým k úspechom je podať správnu ruku: ak protistrana ponúka pravú, tak pravú, ak ľavú, tak ľavú. Dĺžka podania ruky je individuálna a trvá tak dlho, kým tento pozdrav nezačne byť vyslovene trápny.

2. Filipíny

V tejto krajine je zvykom krásne gesto s názvom Mano, ktoré ukazuje rešpekt voči starším. Mladšia strana vezme ruku staršieho a pritisne si ju na čelo. Tento akt sa v prenesenom význame môže chápať aj ako žiadosť o požehnanie.

 

3. Japonsko

Japonci sa vzájomne zdravia s hlbokým úklonom. Hĺbka a trvanie úklonu závisia od konkrétnej situácie, ako je napríklad pozícia protistrany. Kľúčom k úspechu je pozerať sa dole spolu s úklonom a nedvíhať zrak na protistranu.

4. India

namaste-1935938_1280

Indovia hovoria slovo “Namaste” počas toho, ako k sebe spínajú dlane.

 

5. Thajsko

Podobne, ako v Indii, aj v Thajsku sa používa pozdrav so vzopnutými dlaňami, ktorý pripomína modlenie. Thajský pozdrav, ktorý sa nazýva “wai”, sa kombinuje s jemným úklonom. V Thajsku je tento pozdrav prejavom rešpektu a ak ti niekto pozdraví spôsobom wai, je slušné mu rovnako aj odzdraviť.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov