TOP 10

10 faktov o ľudskom mozgu, ktoré ti dokážu, že sme schopní dokázať skutočne čokoľvek

mozgu

videní: 2.1K

Náš mozog je úžasný. Môže nám pomôcť dosiahnuť akýkoľvek vrchol, dosiahnuť najvernejšie sny a dosiahnuť najzložitejší cieľ. Priznáme sa, že v redakcii nie sme fanúšikmi motivačných citátov a podobných vecí, podľa ktorých k úspechu stačí zmeniť zmýšľanie, no určite súhlasíme s tvrdením, že ľudský mozog je fascinujúci!

1. Ľudský mozog nepozná rozdiel medzi realitou a predstavivosťou

Náš mozog reaguje na každú myšlienku a nedokáže rozoznať skutočnosť od ilúzie. To je dôvod, prečo ľudia pozerajúci sa na svet cez ružové okuliare majú pocit šťastia a to je dôvod, prečo naše telo považuje placebo za skutočný farmaceutický výrobok.

2. Duševná práca neunavuje mozog

V skutočnosti pocit psychickej únavy vzniká kvôli našim emóciám. Zloženie krvi prúdiacej cez mozog počas jeho aktívnej práce zostáva nezmenené. Na rozdiel od toho, krv prúdiaca žilami človeka, ktorý pracoval celý deň, sa mení výrazne.

3. Mozog pracuje automaticky

Viac ako polovica dnešných myšlienok pochádza zo včera. To je dôvod, prečo je pre pesimistov také ťažké zmeniť ich vnímanie sveta. Potrebujú doslova “vyčistiť” svoj mozog a častejšie reagovať na pozitívne veci.

4. Vidíme to, čo chceme vidieť

Akékoľvek tvoje myšlienky sa podvedome pretavujú do reality. Napríklad ak snívaš o výlete do Paríža, všade uvidíš veci, ktorí ti budú pripomínať toto mesto.

5. Aj mozog potrebuje tréning

V tomto sa ľudský mozog neodlišuje od svalov. Aj on potrebuje tréning. Učenie, čerstvý vzduch, zdravá strava, zdravý spánok, cestovanie na nové miesta, nové aktivity, vytváranie poznámok, tancovanie a dokonca aj hranie Tetrisu sú užitočné aktivity pre tvoj mozog.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov