Zaujímavosti

Nepríjemné príznaky vám naznačia, že dostanete výpoveď

výpoveď

videní: 568

Poznáte pojem tichá výpoveď? O tomto fenoméne sa dozviete v nasledujúcich riadkoch. Príbeh o tom, ako zamestnávateľ urobí všetko preto, aby ste dali výpoveď a odišli tak bez nároku na odstupné.

Niektoré pracoviská sa postupom času stávajú toxickými a vy môžete stáť pred ťažkým rozhodnutím: Zostanete alebo pôjdete? Zatiaľ čo niektorí ľudia môžu urobiť všetko, čo je v ich silách, aby dostali výpoveď namiesto toho, aby skončili, niekedy manažéri konajú tak, aby vás prinútili skončiť, čo je krok nazývaný „tichá výpoveď“. Zámerne vytvoria nepriateľské prostredie, aby ste z vlastnej vôle odišli z práce, takže sa nemusia zaoberať finančnými a právnymi následkami, ktoré by vás mohli skutočne prepustiť.

Tu sú štyri nepríjemné príznaky, že v práci dostanete “tichú výpoveď”

1. Od svojho manažéra dostávate väčšinou negatívnu spätnú väzbu

Keď sa vás manažér snaží potichu vyhodiť, namiesto konštruktívnej kritiky ponúkne negatívnu kritiku. Často odmietnu ponúkať príklady na podporu svojej kritiky, v dôsledku čoho budete šliapať po vode a nebudete vedieť, ako sa zlepšiť. Toto je hlavná časť tichého prepúšťania, pretože neposkytnutie adekvátneho školenia alebo vedenia spôsobuje, že pracovníci sa cítia nepodporovaní a nedocenení, takže nakoniec prestanú.

2. Cítite sa vynechaní z projektov a stretnutí

Ak vás potichu vyhodia, nadriadení vás začnú odvádzať od toho, čo sa deje na pracovisku. To znamená, že nebudete dostávať pozvánky na stretnutia, budete vynechaný z reťazcov e-mailov s ostatnými zamestnancami. Váš šéf si môže dokonca úplne zrušiť vaše osobné stretnutia.

Účelom toho, aby ste sa nedostali do slučky, je, aby ste sa cítili izolovane. Tak, ako keby si vašu prácu a príspevky nevážili, a tak skončíte bez toho, aby vás váš manažér musel priamo prepustiť.

3. Váš manažér sa vám vyhýba

Ak sa pokúsite zapojiť svojich šéfov do rozhovoru o tom, prečo sa zdá, že vás vytláčajú, urobia čokoľvek, aby presmerovali diskusiu, aby nemuseli niesť zodpovednosť za svoje činy.

4. Musíte si viesť záznamy o všetkých vašich aktivitách v práci

Váš manažér vás môže požiadať, aby ste vyplnili sledovanie aktivity, čo je podrobný popis všetkého, čo denne robíte v práci. Môžu vám povedať, že je to cesta na spoluprácu a zlepšenie alebo spôsob, ako zdieľať svoju prácu. Zavedenie plánu na zlepšenie výkonu alebo PIP je znakom toho, že váš manažér nie je úplne spokojný s vašou prácou a chce sledovať, čo robíte.

Mikromanažovanie vašej práce, keď vás nechávali napospas vašim vlastným zariadeniam, je znakom toho, že sa vás snažia potichu vyhodiť.

Zdroj: yourtango | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov