Zaujímavosti

Cesnak vám udrží vaše vlasy, pokožku a celkové zdravie

cesnak

videní: 901

3. Cesnak na prechladnutie a astmu

Máte sklony k chrípke alebo trpíte sezónnou astmou? Cesnakový horčičný olej je osvedčený spôsob liečby. Bežné prechladnutie alebo chrípka spôsobuje preťaženie hrudníka, ktoré bráni dýchaniu a môže spôsobiť vysokú horúčku. Aby ste tomu zabránili, môžete použiť cesnakový olej alebo jesť surové strúčiky cesnaku na lačný žalúdok.

Niektoré zo spôsobov použitia cesnaku na prechladnutie a astmu sú uvedené nižšie:

Použite horčičný olej s cesnakom. Zahrejte horčičný olej s cesnakom a masírujte v blízkosti nosa, hrdla a v blízkosti oblasti pľúc. Olej má úžasné liečivé vlastnosti a môže pomôcť znížiť precitlivenosť spojenú s astmou.

Surový cesnak na prázdny žalúdok. Okrem masírovania olejom môžete každé ráno zjesť dva až tri strúčiky cesnaku s vodou. Predtým, ako to urobíte, sa však poraďte so svojím lekárom a uistite sa, že na maskovanie zápachu používate dobrú ústnu vodu a osviežovač úst.

Urobte cesnakovú ‚nátierku‘. Rozmixujte strúčiky cesnaku a nechajte 15 minút odpočívať. Pridajte k mím med alebo olivový olej a namažte krajec chleba alebo obľúbené krekry. To vám pomôže zbaviť sa prechladnutia a posilniť imunitný systém.

4. Výhody cesnaku pre silný imunitný systém

Silný imunitný systém znamená väčšiu a dlhotrvajúcu ochranu pred baktériami a chorobami. Cesnak obsahuje fytonutrienty, ktoré sú silnými antioxidantmi. Antioxidanty sú nevyhnutné pre silný imunitný systém, pretože pomáhajú vyplavovať z tela toxíny a voľné radikály. Zabraňuje mutácii DNA a znižuje oxidačný stres a zápal.

Ako ho konzumovať? Jedzte jeden až dva strúčiky cesnaku každý deň, aby ste si udržali zdravý imunitný systém.

5. Výhody cesnaku pre celkové zdravie

Cesnak je plný mnohých zdravotných výhod. Keďže má štipľavú a dlhotrvajúcu vôňu, veľa ľudí sa ho bojí pridať do svojho jedálnička. Táto lacná bylina je však skvelá na udržanie a zlepšenie celkového zdravia tela.

Niektoré z kľúčových zdravotných výhod cesnaku sú uvedené nižšie:

Cesnak normalizuje krvný tlak

Cesnak má bioaktívnu síru ako jednu zo svojich hlavných zložiek. Nedostatok síry údajne spôsobuje vysoký krvný tlak, a preto liečba organosírou normalizuje krvný tlak.

Cesnak predchádza kardiovaskulárnym ochoreniam

Vysoká hladina cukru v krvi a cholesterol sú dve hlavné príčiny srdcových chorôb. Cesnak znižuje a stabilizuje krvný tlak a vďaka svojim silným antioxidačným vlastnostiam chráni pred srdcovými chorobami.

Cesnak zlepšuje zdravie kostí

Slabé kosti a osteoporóza sú častejšie u žien ako u mužov. Cesnak je bohatým zdrojom diallyldisulfidu, ktorý zabraňuje poškodeniu kostí a kostnej resorpcii vyvolanej ovariektómiou. Okrem toho bojuje proti artritíde.

Cesnak znižuje riziko rakoviny

Rakovina je spôsobená oxidačným stresom a voľnými radikálmi v tele. Diallylesulfid a selén prítomné v cesnaku pomáhajú pri kontrole tvorby a množenia rakovinových buniek. Znižuje oxidačný stres a mutáciu DNA.

Cesnak pomáha pri chudnutí

Obezita a nadmerná hmotnosť sú hlavnou príčinou mnohých chorôb. Našťastie môžete svoje úsilie o chudnutie zlepšiť a urýchliť cesnakom. Znižuje zlý cholesterol, zvyšuje termogenézu a znižuje tvorbu a účinky adipogénnych tkanív.

Ak chcete využiť výhody, dajte si tri až štyri strúčiky cesnaku denne. Pomôže to zlepšiť váš imunitný systém a odvrátiť množstvo chorôb. Okrem jedla ho môžete pridať aj do masážneho oleja na vlasy a telo, aby ste mali zdravé vlasy a pokožku.

Zdroj: wonderslist | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov