Zaujímavosti

Skutočný dôvod, prečo majú autobusové sedadlá divoké poťahy

poťahy

videní: 585

Poznáte skutočný dôvod, prečo majú autobusové sedadlá divoké poťahy na sedadlách? Video z Poľska vám to dokonale odprezentuje.

Jedna vec, ktorú si všetci všimneme na verejných autobusoch, je ich bláznivý a niekedy naozaj škaredý dizajn sedadiel. Na sociálnych sieťach sa šíri toto video. Zobrazuje sedadlo autobusu v Poľsku a je pokryté množstvom prachu.

Niekto sa rozhodol „skontrolovať“ sedadlo a poťahy v autobuse

Možno sa čudujete, prečo diskutujeme o modeloch sedadiel v autobusoch a je skutočne zaujímavé sa o tom dozvedieť. Sú to cenné znalosti pre rôzne situácie a sú dôkazom toho, ako sa dizajn v priebehu rokov vyvíjal.

Okrem toho je to pripomienka pokroku, ktorý sme dosiahli v móde a dizajne, pričom sme za sebou zanechali niektoré z menej príťažlivých štýlov minulosti.

Sedadlá autobusov sú zámerne navrhnuté s jedinečnými vzormi, aby vyzerali atraktívne a odvádzali našu pozornosť od akejkoľvek nečistoty alebo špiny, ktorá sa môže nahromadiť. Tento kreatívny prístup pomáha udržiavať čistejší a príjemnejší vzhľad pre cestujúcich.

Dôvod sa zdá byť dosť šikovný

Každodennému dochádzaniu sa autobusové sedadlá často zdajú celkom čisté, no realita je taká, že na nich môže byť skrytá vrstva špiny. Šikovné použitie vzorovaných látok vytvára optickú ilúziu, takže je ťažké vidieť skutočný neporiadok, ktorý tam môže byť. Je to v podstate trik, ktorý nás má ušetriť od premýšľania o tom, čo by sa mohlo skrývať na sedadlách.

BBC osvetlila túto otázku a objasnila dôvody týchto charakteristických dizajnov. Jedným zo zdôraznených dôvodov je povaha samotnej látky.

V roku 2018 Harriet Wallace-Jones, spoluzakladateľka Wallace Sewell, britského dizajnérskeho štúdia, ktoré spolupracuje s Transport for London, vysvetlila: „Doprava pre Londýn tradične využíva vlnenú moketovú tkaninu. Poukázala na to, že vlna sa môže pochváliť prirodzenou odolnosťou voči ohňu a moketa je známa svojim textúrovaným povrchom, ktorý ponúka zvýšenú odolnosť proti opotrebovaniu. Táto tkanina zvyčajne kombinuje strihaný a nestrihaný vlas, čím sa ďalej zvyšuje jej životnosť.

Za prvé si vybrali túto látku, pretože je naozaj pevná a dlho vydrží. Po druhé, farby a vzory na tkanine dobre skrývajú nečistoty a poškodenia. Je tu ďalší problém na zamyslenie. Móda sa rýchlo mení, takže niečo, čo teraz vyzerá cool, už o pár mesiacov nemusí vyzerať cool.

Video zachytávajúce “test” sedadiel v autobuse

 

Zdroj: brightside | topdesat

 

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov