Zaujímavosti

Výskum odhalil, čo priťahuje mužov a aké vlastnosti si na ženách všímajú

výskum

videní: 708

Zatiaľ čo každý muž má svoje individuálne preferencie, výskum ukazuje, že existujú určité vlastnosti, ktoré vytvárajú obzvlášť skvelý prvý dojem.

Čo chcú muži, keď ide o ženy? Odpoveď je do značnej miery záhadou a s najväčšou pravdepodobnosťou záhadou aj zostane. To však vede nezabránilo v pokuse objaviť odpoveď na túto hádanku ľudskej príťažlivosti.

Na jednej strane má každý človek svoje osobné preferencie. Vlastnosti a črty, ktoré sú pre jedného muža najpríťažlivejšie, nemusia byť považované za príťažlivé pre iného.

Výskum však zistil, že existuje jedna vec, ktorá je pre mnohých mužov spoločná: majú tendenciu dôverovať svojim prvým dojmom. A tieto počiatočné momenty majú veľký vplyv na úroveň ich príťažlivosti pre jednotlivé ženy.

Samozrejme, sú ženy, ktoré ovládajú umenie urobiť dobrý prvý dojem s minimálnou alebo žiadnou námahou, zatiaľ čo niektoré musia pracovať trochu viac.

Tu je 5 vecí, ktoré podľa výskumu muži považujú za obzvlášť príťažlivé na ženách.

1. Prirodzene vyzerajúci make-up vrátane očného make-upu a rúžu

Niektorí muži tvrdia, že uprednostňujú ženy bez make-upu, pretože vyzerajú prirodzene. Ale podľa prieskumu, ktorý uskutočnila internetová zoznamka Zoosk, z 1200 žien, ktoré mali na svojej profilovej fotke očný make-up, 139 častejšie dostávalo správy od mužov. Muži sa tiež častejšie chceli zoznámiť so ženou, ak má na svojej profilovej fotografii rúž.

Avšak ženy, ktoré majú tendenciu nosiť „tmavšie“ typy mejkapu, boli menej pravdepodobné, že budú “vybrané”. Takže aj keď muži hovoria, že uprednostňujú ženy, ktoré vyzerali „prirodzene“, znamená to, že môžete nosiť „prirodzene“ vyzerajúci make-up a stále priťahovať mužov.

Tiež, muži, je v poriadku priznať, že vaše dievča vyzerá dobre s okrídlenou očnou linkou a červeným rúžom.

2. Ideálny pomer pásu a bokov

Táto preferencia má menej spoločného s príťažlivosťou a viac so zdravím a plodnosťou.

“Dôkazy tiež ukazujú, že pomer pása k bokom je silným ukazovateľom hladiny estrogénu u žien, rizika obezity a náchylnosti k závažným chorobám, ako je cukrovka, rakovina vaječníkov a srdcové choroby,” píše sa v článku.

3. Obliekanie do červených šiat

Červená je farba vášne. Nie je teda divu, že mužov to tak priťahuje. V štúdii psychológov z Rochesterskej univerzity ukázali mužom fotografie rôznych žien s červeným alebo bielym orámovaním a pýtali sa, aké pekné ženy považujú.

Potom im ukázali rovnakú fotografiu so ženami v červenej alebo modrej farbe a spýtali sa, koľko peňazí by minuli na rande s touto ženou. Ženy v červenom orámovaní alebo v červenej farbe boli častejšie považované za sexi a príťažlivé a muži skôr chceli minúť peniaze na rande.

4. Milý prístup

Slušný prístup má vždy dlhú cestu. V štúdii Spoločnosti pre osobnostnú a sociálnu psychológiu vedci zistili, že schopnosť žien reagovať na potreby a želania mužov zvyšuje ich príťažlivosť pre mužov.

5. Vyšší hlas

Štúdie ukázali, že ženy majú tendenciu považovať mužov s hlbším hlasom za príťažlivých. Opak je typický pre mužov, pretože niektorí veria, že „ hlasy signalizujú reprodukčnú zdatnosť, ženskosť a menšie telesné rozmery“.

Zdroj: yourtango | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov