Zaujímavosti

Existujú zvieratá, ktoré dokážu vidieť WiFi alebo Bluetooth signál?

bluetooth

videní: 657

Technológia Bluetooth a WiFi je tu s nami už takmer 30 rokov. Za ten čas sme si spoločné chvíle s týmito dvoma signálmi tak zamilovali, že si bez nich nevieme predstaviť život. Aký názor na to majú zvieratá?

Bluetooth má v rodnom liste zapísanú krajinu Švédsko a tvorcu firmu Ericsson. Od začiatku mala nahradiť káblové pripojenie, čo sa jej aj celkom slušne darí. Bluetooth je dnes už takmer bežný štandard mobilných telefónov, tabletov, PC a rôzneho príslušenstva.

 

 

Bluetooth, Pripojenie, Bezdrôtové, Zariadenie

Bluetooth je technológia podobná rádiovým vlnám, ale je určená predovšetkým na komunikáciu na krátke vzdialenosti menej ako 10 metrov. Spravidla ho môžeš použiť na sťahovanie fotografií z digitálneho fotoaparátu do počítača, pripojenie bezdrôtovej myši k notebooku, pripojenie náhlavnej súpravy handsfree k mobilu, aby si mohol bezpečne hovoriť a jazdiť súčasne, a tak ďalej. Elektronické prístroje, ktoré pracujú týmto spôsobom, majú vstavané rádiové antény (vysielače a prijímače), takže môžu súčasne odosielať a prijímať bezdrôtové signály do a od iných zariadení Bluetooth.

WiFi alebo aj Wireles Fidelity je bezdrôtová technológia prenosu dát. Tak, ako mobilné telefóny postupom času menili spoločenské zvyklosti a návyky, priniesli zmenu aj do sveta počítačov. Ešte pred desaťročím sme o vzájomnom prepojení počítačov mohli snáď iba snívať, čo je však od doby zrodu internetu bežná realita. Ale až v nedávnej dobe sme prišli na to, že počítač nemusí byť pripútaný na jednom mieste, aby sme ho mohli v tejto sieti používať.

 

 

Icon, Wifi, Sieť, Ikona Wifi, Bezdrôtové, Web

Wi-Fi je bezdrôtový sieťový protokol, ktorý umožňuje zariadeniam komunikovať bez káblov. Technicky ide o odborný výraz, ktorý predstavuje typ protokolu bezdrôtovej lokálnej siete (LAN) založenej na štandardnom sieťovom štandarde 802.11 IEEE. Ide o najpopulárnejší spôsob bezdrôtovej komunikácie. Ochrannú známku vlastní Wi-Fi  Alliance , medzinárodne združenie, ktoré sa zaoberá technológiami a produktmi bezdrôtovej siete LAN.

Ako vnímajú tieto dve premenné zvieratá?

Mnoho zvierat, vrátane netopierov a určitých druhov rýb a hadov, je schopných vnímať infračervené žiarenie, ale to dosahuje vlnové dĺžky iba 1 mm. Čím dlhšie vlnové dĺžky si predstavíš, tým menej energie prenášajú a nedajú sa detegovať bez nejakého rezonátora na zosilnenie signálu.

Kocovina, Malé, Makrela, Mobilný Telefón, Telefón

V roku 2009 francúzsky virológ Luc Montagnier tvrdil, že bakteriálna DNA môže vyžarovať rádiové vlny, ale jeho výsledky sa stretli s ostrou kritikou zo strany vedeckej komunity a neboli replikované. Zatiaľ neexistuje na Zemi žiadny organizmus, ktorý by dokázal komunikovať s vysokofrekvenčnými signálmi. Aspoň z oficiálne známych druhov.

 

Zdroj: sciencefocus topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov