Zaujímavosti

Odhalené! Tieto skutočnosti o láske a vzťahoch ťa prekvapia

skutočnosti

videní: 815

Vedci vo svojom úsilí nájsť odpovede na všetky otázky súvisiace s láskou prišli s naozaj prekvapujúcimi závermi. Bežné mýty už boli dávno vyvrátené a na povrch sa vyplavuje stále viac nových informácií o vzťahoch. Niekedy sú tipy vedcov skutočne užitočné a pomáhajú nám nájsť lásku alebo zachrániť naše vzťahy pred rozchodom. Tieto skutočnosti ti možno pomôžu pri budovaní tvojej lásky.

1. Prvý bozk

skutočnosti

Štúdia, ktorú vykonala Oxfordská univerzita, ukázala , že prvý bozk môže byť použitý na vyhodnotenie aspektov vhodnosti daného muža alebo ženy. Zvyčajne sú prvé bozky považované za skutočne dôležité, najmä pokiaľ ide o dlhodobé vzťahy (a to hlavne pre ženy).

Výsledky ukázali, že počiatočná hypotéza, v ktorej sa uvádza, že primárna funkcia bozkávania je zvýšiť úroveň vzrušenia, je skutočne nesprávna.

2. V dlhodobom vzťahu sa na seba ľudia podobajú

Vedci z University of Michigan študovali konvergenciu vo fyzickom vzhľade manželov. Výsledky ukazujú, že po 25 rokoch vzťahu dochádza k nárastu zjavnej podobnosti. A čo viac, nárast podobnosti bol spojený s väčším manželským šťastím.

V skutočnosti existuje teória, ktorá predpokladá, že emocionálne procesy spôsobujú cievne zmeny, ktoré sú regulované tvárovým svalstvom.

3. Vek pri prvom sexuálnom zážitku môže mať vplyv na budúce vzťahy

Vedci z Texaskej univerzity v Austine dospeli k záveru, že tí, ktorí mali pri prvom sexuálnom zážitku viac ako 19 rokoch, majú pravdepodobne šťastnejšie vzťahy v dospelosti. Okrem toho budú mať po celý život menej sexuálnych partnerov.

Subjekty s neskorším pohlavným začiatkom sa považovali za spoľahlivejšie pre dlhodobé vzťahy. Experiment ukázal, že lepšie zvládajú konflikty a ukážu svojim partnerom viac lásky a náklonnosti.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov