Zaujímavosti

Záhadné predmety, ktoré vyvolali šok na internete

záhadné predmety

videní: 3.6K

Záhadné predmety, ktoré vyvolali šok na internete: Stretli ste sa niekedy s niečím, čo vás naozaj zaskočilo? Všetci sme to zažili. Naša zvedavá stránka jednoducho neprestane, kým nezistíme, o čo ide. Časy, keď sme museli ísť do knižnice alebo sa pýtať odborníka na odpovede, sú však už dávno preč.

Vďaka internetu máme teraz k dispozícii množstvo online vyšetrovateľov pripravených pomôcť. A dovoľte nám povedať, že odhalili nejaké záhadné predmety a ich tajomstvá.

Záhadné predmety, ktoré vyvolali šok na internete

“Toto našla moja mama v otcovej zásuvke. Je to to, čoho sa bojím?”

Odpoveď: Klasický mixér Sunbeam Mixmaster mal odšťavovač – nádobu, ktorá sa pripevnila k hornej časti mixéra. Z nej sa vylievala šťava. V drôtenej časti bolo malé sitko na filtrovanie dužiny.

“Čo je to za šialene ťažké sklo s bublinkami vo vnútri? Na nápise je rok 1978.”

Odpoveď: Vyzerá to ako ťažítko na papier, ktoré sa používa na to, aby pri vetre neodfúklo stohy papierov zo stola. Teraz sa väčšinou používajú ako dekorácia.

“Čo je to za čudnú sklenenú guľu zavesenú na skrutkách v kovovom ráme, bronzovej alebo zlatej farby?”

Odpoveď: Je to Campbellov-Stokesov slnečný rekordér. Do jednej sady drážok v dieliku, ktorý sa zakrivuje za guľou, vložíte pásik karty, opačnú stranu gule nasmerujete k rovníku a guľa sústredí slnečné svetlo tak, aby vypálilo stopu na karte.

“Čo je to za hrubú okrúhlu drevenú tyč s valcovitou konštrukciou na jednom konci?”

Odpoveď: Možno použiť so spievajúcim zvončekom. Tyčkou zľahka potriete okraj a zvonček začne vibrovať. Rovnaký efekt ste mohli vidieť aj pri okuliaroch.

“Čo je to za trojnohú stoličku s veľmi úzkym operadlom, slúži na nejaký špecifický účel?”

Odpoveď: V prípade, že by ste sa chceli opýtať, či je to možné, mohli by ste sa opýtať, či je to možné: Je to stolička na dojenie, trojnohá otáčacia stolička v štýle pôrodu. Takže v podstate žiadne špeciálne použitie.

“Toto som našiel u babky doma, je to sklenená váza s kovovou mriežkou vo vnútri.”

Odpoveď: V prípade, že sa jedná o stoličku, ktorá sa používa ako stolička, je potrebné, aby ste ju mohli používať: Je to na aranžovanie rezaných kvetov (misa na ruže).

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov