Zdravie

Zničená pokožka? Vďaka týmto zlozvykom si ju ničíme sami

pokožka

videní: 1.7K

Trápi vás zničená pokožka? Myslíte si, že sa snažíte no nedochádza zlepšenie? Možno to majú na svedomí tieto zlozvyky, ktorých sa dopúšťate takmer každý deň.

Aj keď sa vaša rutina starostlivosti o pleť môže zdať ako vhodná na splnenie všetkých požiadaviek vašej pleti, stále existuje možnosť, že ste sa neúmyselne dopustili chýb, ktoré vám bránia v ceste k dosiahnutiu bezchybnej pleti. Tieto chyby môžu siahať od dodržiavania rovnakých každodenných raňajok až po nanášanie opaľovacieho krému výlučne vonku, pričom nemusia byť okamžite viditeľné. Napriek tomu môžu prispieť k frustrujúcim vyrážkam alebo predčasným vráskam. Pokožka si tak zaslúži oveľa viac pozornosti a nemali by sme ju zanedbávať.

Zničená pokožka vďaka týmto zlozvykom

1. Nezmeníte svoju rutinu starostlivosti o pleť

V zhone rušného rána je pohodlné siahnuť po rovnakom čistiacom a hydratačnom prípravku na tvár, aký ste aplikovali predchádzajúci večer. Avšak držať sa rovnakých produktov deň čo deň nemusí byť pre vašu pleť najlepší prístup. Dermatológovia odporúčajú upraviť si rutinu starostlivosti o pleť podľa ročného obdobia, aby ste optimalizovali zdravie a vzhľad pokožky. Keď sa počasie ochladí, prechod z exfoliačného čistiaceho prostriedku na jemnejší môže byť obzvlášť prospešný.

2. Opaľovací krém nanášate len vtedy, keď svieti slnko

Opaľovací krém nie je len na vonkajšie letné aktivity; môže tiež zabrániť starnutiu pokožky pri aplikácii v interiéri. Zatiaľ čo sklo používané v autách, domácnostiach a kancelárskych oknách účinne blokuje väčšinu UVB lúčov, ponúka menšiu ochranu pred škodlivými UVA lúčmi. Preto, aj keď ste primárne v interiéri, napríklad celý deň pracujete v kancelárii, používanie opaľovacieho krému zostáva rozumnou voľbou na podporu dlhotrvajúcej a mladistvej pokožky.

3. Ovsené vločky máte ako denné raňajky

Dopriať si misku ovsených vločiek na raňajky je príjemný a výživný spôsob, ako naštartovať svoj deň. Každodenný zvyk ovsených vločiek však môže neúmyselne nepriaznivo ovplyvniť vaše telo a pokožku. Príliš častá konzumácia ovsených vločiek môže obmedziť váš príjem dôležitých živín, čo môže mať za následok podvýživu a zanechať vašu pokožku suchú a šupinatú.

4. Deň začínate rannou kávou

Pre mnohých je šálka horúcej kávy nevyhnutnou súčasťou rannej rutiny, ktorá ponúka lahodné nakopnutie a potenciálne výhody pre pokožku. Ak ju však konzumujete denne pred raňajkami, môžete si nechtiac uškodiť. Káva pôsobí ako silné diuretikum, čo môže spôsobiť miernu dehydratáciu. To môže brániť eliminácii toxínov cez vašu pokožku, takže je náchylnejšia na predčasné vrásky.

5. V sprche trávite značné množstvo času

Dlhá a teplá ranná sprcha je príjemným spôsobom, ako sa prebudiť, najmä v chladných dňoch. Urobiť z toho denný rituál však môže byť kontraproduktívne pre vaše túžby v starostlivosti o pleť. Horúca voda môže poškodiť ochrannú bariéru pokožky, ktorá zadržiava životne dôležitú vlhkosť a urýchľuje starnutie. Navyše, ak si umývate tvár v sprche kvôli rannej účinnosti, buďte opatrný, pretože horúca voda môže spôsobiť rozšírenie tvárových kapilár a potenciálne ich poškodiť.

6. Do svojho jedálnička ste zaradili červené mäso

Pokiaľ ide o stravu, je dôležité poznamenať, že naše rozhodnutia môžu mať vplyv nielen na naše chuťové poháriky. Pre ženy môže byť zahrnutie červeného mäsa do ich jedálnička spojené s vráskami, čo je problém, ktorý nechce zažiť žiadna žena. Okrem toho, spôsob, ktorý si zvolíme na varenie mäsa, najmä pomocou vysokoteplotných a suchých techník, môže byť spojený s ďalšou znepokojujúcou vyhliadkou: zvýšeným rizikom cukrovky.

Starostlivosť o pokožku a uchopenie jej špecifických potrieb v rôznych obdobiach je nevyhnutné pre udržanie celkovej telesnej harmónie. Príležitostne môže nadmerná konzumácia aj tých najzdravších produktov viesť k nezamýšľaným následkom. Rovnováha je kľúčová vo všetkých aspektoch života. Všetko teda s mierou a vaša pokožka sa vám za to poďakuje!

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov