Zaujímavosti

7 vecí, ktoré môžu spôsobiť bolesti dolnej časti chrbta

bolesti

videní: 995

4. Spíte na nesprávnom vankúši

Keď spíte na príliš veľkom vankúši, možno budete milovať ten pohodlný pocit, no neznášate výslednú bolesť chrbta. Väčšina vankúšov dáva hlavu do neprirodzenej polohy, ktorá vyvíja tlak na krk a chrbticu, čo spôsobuje bolesť a zlý spánok. Ak si neviete predstaviť spánok bez vankúša, nájdite si taký, ktorý sa prispôsobí vašim vlastným mieram, a ďalší si dajte medzi kolená alebo pod kolená. Ukázalo sa, že tieto polohy pri spánku zmierňujú stres kladený na vašu chrbticu.

5. Umývate riad nesprávnym spôsobom

Ohýbanie sa nad umývadlom pri umývaní riadu vyvíja tlak na spodnú časť chrbta, čo spôsobuje namáhanie svalov v tejto oblasti. Keď v tejto polohe vydržíte niekoľko minút, môže vás každodenne bolieť chrbát. Aby ste si nenamáhali kríže, položte jednu nohu na malú stoličku. Pomôže vám to upraviť držanie tela a zabrániť tomu, aby ste si naťahovali chrbát.

6. Často chodíte po schodoch

Aj keď sa chodenie hore a dole po schodoch všeobecne považuje za zdravý zvyk, nie je to najlepší spôsob, ako zostať fit, ak máte bolesti krížov. Ak trpíte bolesťami kolien alebo chrbta, je lepšie poradiť sa so svojím lekárom skôr, ako použijete schody ako spôsob, ako viac cvičiť.

7. Čítaš si v posteli

Zvyk prečítať si pred spaním niekoľko strán svojej obľúbenej knihy môže viesť k stuhnutiu vašich ramien a chrbta. Keď sa nakloníme pri čítaní v posteli, spôsobuje to napätie v chrbtici a svaloch v dolnej časti chrbta, čo vedie k bolestiam. Ak vám čítanie knihy pred spaním pomôže uvoľniť sa po náročnom dni, investujte do kresla s dobrou oporou chrbtice.

Zdroj: brightside | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov