Zaujímavosti

7 vecí, ktoré môžu spôsobiť bolesti dolnej časti chrbta

bolesti

videní: 967

Trápia vás bolesti dolnej časti chrbta? V tomto článku sa dočítate, čo je spúšťačom tejto bolesti a ako sa jej vyhnúť.

Ak vás zabíja chrbát, nie ste v tom sami. Mnoho ľudí pozná tento nepríjemný bolestivý pocit v dolnej časti chrbta. A hoci sa veľa ľudí rozhodne pre lieky na zmiernenie bolesti, nie je to vždy najefektívnejší spôsob, ako sa s tým vysporiadať. V skutočnosti, zmena niektorých vecí, ktoré robíme na dennej báze, nám môže pomôcť vyriešiť problém v jeho koreňoch. Takto jednoducho sa môžete zbaviť bolesti dolnej časti chrbta.

1. Nosíte úzke sukne a vysoké opätky

Tesné sukne môžu obmedzovať pohyb v bokoch, čo spôsobuje namáhanie chrbtice. To isté sa stane, keď si obujete vysoké podpätky: tieto topánky umiestnia vaše chodidlá do neprirodzenej výšky, čo následne spôsobí posunutie svalov v dolnej časti chrbta. Aby ste si užili módu bez toho, aby ste obetovali svoje zdravie, rozhodnite sa pre sukne, ktoré umožnia vašim nohám voľný pohyb, a vyberte si topánky s podpätkami nižšími ako 5 cm.

2. Často pijete sladkú vodu

Popíjanie sladených nápojov nie je najzdravší spôsob, ako si udržať energiu a okrem mnohých iných zdravotných rizík môžu zhoršiť aj bolesti chrbta. Zvyk pitia sladkej sódy môže viesť k obličkovým kameňom, ktoré môžu spôsobiť silnú bolesť chrbta. Pitie sýtených nápojov tiež vedie k uviaznutiu plynu vo vašom tráviacom systéme a vyvíja tlak na chrbticu. Ak vás po pohári koly bolí chrbát, možno je čas popremýšľať o zvýšení príjmu čistej vody.

3. Ste vystresovaný

Keď vaše telo uvoľňuje stresové hormóny, spôsobuje to inštinktívne napnutie svalov. Napätie vo vašich svaloch zase vedie k bolestivým pocitom na krku, ramenách a chrbte. Štúdie ukázali, že zahrnutie relaxácie do vašej každodennej rutiny môže účinne zlepšiť bolesť chrbta.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov