Zaujímavosti

Kontaminovaná tilapia jej zničila život. Žena prišla o končatiny


videní: 1.1K

Kontaminovaná tilapia zničila život žene. Po konzumácii kontaminovanej ryby sa do tela ženy dostala mäsožravá baktéria, ktorá jej spôsobila obrovské zdravotné ťažkosti.

Dôkladná príprava jedla nie je len kulinárske umenie, ale aj dôležitý postup, ktorý môže ochrániť naše zdravie a pohodu. V surových alebo nedostatočne tepelne upravených potravinách sa skrývajú smrteľne nebezpečné baktérie, ako napríklad salmonela, E. coli a listéria, ktoré sú pripravené spôsobiť katastrofu v našom tráviacom systéme a celkovom zdraví. Nebezpečenstvo môže ukrývať aj ryba tilapia.

Tilapia bola kontaminovaná nebezpečnou baktériou

Niekedy však opatrenia, ktoré pri príprave jedla prijímame, jednoducho nestačia. Laura Barajasová, 40-ročná mamička zo San Jose v Kalifornii, sa po možnom kontakte s nedostatočne tepelne upravenou rybou a bakteriálnou infekciou stala pacientkou so štvornásobnou amputáciou.

Mama jedného dieťaťa utrpela amputáciu všetkých štyroch končatín po konzumácii ryby nakazenej smrtiacou baktériou.

Dôkladná príprava jedla nie je len kulinárskym umením, ale aj dôležitým postupom, ktorý môže ochrániť naše zdravie a pohodu.

Rybu si údajne pripravila doma. Tilapia však musela byť kontaminovaná.

Anna Messina, priateľka Laury, pre News 19 povedala: “Na všetkých nás to veľmi ťažko doliehalo. Je to hrozné. Mohlo sa to stať komukoľvek z nás. Takmer prišla o život. Bola napojená na dýchací prístroj. Uviedli ju do lekársky navodenej kómy. Mala čierne prsty, čierne nohy, čiernu spodnú peru. Mala úplnú sepsu a zlyhávali jej obličky.”

Laure bola diagnostikovaná baktéria Vibrio vulnificus, často označovaná ako “mäsožravá baktéria”.

Laura, ktorá je matkou šesťročného syna, bola mesiac hospitalizovaná a minulý týždeň jej museli amputovať všetky štyri končatiny, čo bolo život zachraňujúce opatrenie.

Po hospitalizácii Laure diagnostikovali Vibrio vulnificus, veľmi agresívnu baktériu, ktorá sa často označuje ako “mäsožravá baktéria”.

Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) vydalo začiatkom augusta v súvislosti s týmto bakteriálnym ochorením varovné odporúčanie, v ktorom vyzvalo poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, aby brali Vibrio do úvahy ako potenciálnu príčinu infekcií, keďže otepľovanie morských vôd podporuje rast tejto baktérie.

 

Laura jedla tilapiu, druh sladkovodnej ryby, zakúpenú na miestnom trhu v San Jose

Podľa CDC môžu príznaky infekcie Vibrio vulnificus zahŕňať: vodnatú hnačku, často sprevádzanú žalúdočnými kŕčmi, nevoľnosťou, zvracaním a horúčkou; infekciu krvného riečiska s horúčkou, zimnicou, nebezpečne nízkym krvným tlakom a pľuzgierovitými kožnými léziami; infekciu rany, ktorá sa môže rozšíriť na zvyšok tela sprevádzanú horúčkou, začervenaním, bolesťou, opuchom, teplom, zmenou farby a výtokom v podobe unikajúcich tekutín.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov