Zaujímavosti

Telefonovanie na týchto miestach by ste mali obmedziť

telefonovanie

videní: 4.0K

Vo verejnej doprave

Hoci verejná doprava nie je vo svojej podstate relaxačná, všetci by sme sa mali snažiť pomôcť ľuďom okolo nás, aby mali čo najviac pokoja počas svojich dní. Odborník na etiketu Nick Leighton, moderátor týždenného komediálneho podcastu Were You Raised by Wolves? (Vychovali vás vlci?), nás žiada, aby sme si predstavili svet, v ktorom všetkých 100 ľudí vo vagóne metra telefonuje v rovnakom čase. “Znie to ako svet, v ktorom chceme žiť?” pýta sa. “Samozrejme, že nie. Všetci môžeme prispieť svojím dielom tým, že budeme brať ohľad na psychický priestor našich spolucestujúcich.”

Leighton hovorí, že hoci je telefonovanie rušivé, nevhodné a bezohľadné, mali by sme “pokojne posielať textové správy”. Vydra dodáva, že písanie správ je lepšie ako telefonovanie, ale mali by sme sa vyhnúť tomu, aby sme sa do písania správ alebo prechádzania sociálnych sietí zažrali natoľko, že nebudeme vnímať svoje okolie.

V nemocnici

V prvom rade je okolo vás zdravotnícky personál, ktorý rieši potenciálne život ohrozujúce situácie, a telefonovanie ich môže rozptyľovať. Existuje však aj ďalší dôvod, prečo sú v nemocniciach nápisy “zákaz používania mobilných telefónov”. Podľa FDA elektromagnetické rušenie (EMI) a rádiofrekvenčná energia (RF) z mobilných telefónov interagujú s niektorými elektronickými zdravotníckymi zariadeniami vrátane implantovaných defibrilátorov a kardiostimulátorov.

Ak potrebujete oznámiť informácie o zdravotnom stave člena rodiny, priateľa alebo blízkej osoby, prejdite do vstupnej haly, kde je používanie mobilných telefónov všeobecne povolené, alebo si choďte zavolať von.

Počas čakania v rade

Počas čakania v rade môžete posielať textové správy alebo kontrolovať e-maily, pokiaľ dávate pozor na svoje okolie, aby ste náhodou nezdržiavali ľudí za vami. Telefonovanie je však zakázané. “Nikto nechce byť uväznený v rade s vami a počúvať jednostranný rozhovor,” hovorí Leighton. “Dôležitejšie je však uistiť sa, že venujete plnú pozornosť dianiu v rade, aby ste nezmeškali krok vpred a nevytiahli palubný lístok alebo peňaženku, keď príde čas.”

Zostaňte hlavou na mieste a uistite sa, že máte pripravené peniaze, doklady alebo palubný lístok, keď ich budete potrebovať. Ak ich nemáte po ruke, je to najistejší spôsob, ako naštvať ľudí vo svojom okolí.

V práci

Možno vás to šokuje, pretože rozprávanie môže byť veľkou súčasťou vašej práce… ale otvorená kencelária nie je kancelária vašej spoločnosti. Priestor zdieľate s inými ľuďmi a tí sa pravdepodobne chcú v tichosti sústrediť na svoju vlastnú prácu. Navyše, rôzne coworkingové priestory majú rôzne pravidlá, takže sa nezabudnite oboznámiť s protokolmi, najmä pokiaľ ide o tiché priestory.

Ak potrebujete počúvať webinár alebo stretnutie, na ktorom sa nemusíte zúčastniť, Hirst navrhuje použiť slúchadlá, aby ste obmedzili hluk na minimum. Potrebujete telefonovať? Tak si nájdite miesto, kde nebudete nikoho rušiť pri práci.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov