TOP 10

Tieto rastliny vám do vašej domácnosti prinesú šťastie

rastliny

videní: 1.8K

Chryzantéma

Dlhovekosť

“Kvet chryzantémy kvitne koncom jesene a začiatkom zimy, takže je symbolom dlhovekosti,” hovorí Hyder. Chryzantémy, najmä žlté, ktoré pripomínajú slnko, môžu do domova priniesť aj šťastie. Čo znamená, že táto rastlina pre šťastie symbolizuje nielen dlhý život, ale aj dlhovekosť v zdraví, šťastí a harmónii.

Hoci sa táto rastlina často používa ako rezaný kvet umiestnený vo váze, možno ju pestovať aj v interiéri. Ak máte v úmysle pestovať ju doma, budete si chcieť nájsť rastlinu v kvetináči. Chryzantémy, rovnako ako ich slnečná dispozícia, vyžadujú teplo a pravidelnú zálievku.

Kaktus

Stanovenie hraníc

Vo feng-šuej môže byť kaktus, druh sukulentu, kontroverznou rastlinou, ktorú treba zakomponovať do domácnosti, hovorí Hyder. Pichľavé tŕne tejto rastliny môžu pôsobiť agresívne a nebezpečne. Mnohí odborníci na feng-šuej by sa bránili tomu, aby sa kaktus vôbec umiestnil do domácnosti, najmä do spálne, pretože tí, ktorí v nej spia, môžu prijať pichľavý postoj. Napriek tomu je kaktus obľúbenou izbovou rastlinou, pretože sa vyrába v mnohých odrodách a starostlivosť o sukulentné rastliny je vo všeobecnosti jednoduchá.

Kaktus môže tiež predstavovať dôležitosť stanovenia hraníc, hovorí Hyder. Umiestnenie kaktusovej rastliny by malo byť decentné, napríklad vedľa skrine, ak je väčšia, alebo na poličke, ak je rastlina na menšej strane. Kaktus môže absorbovať aj hádavé energie, ale ak sa začnete cítiť nervózne alebo podráždene, skontrolujte umiestnenie svojho kaktusu.

Svokrin jazyk

Ochrana

Svokrin jazyk, nazývaný aj hadia rastlina pre svoje klzko vyzerajúce listy smerujúce nahor, prináša silné ochranné energie. Pokiaľ ide o umiestnenie, “rastlina svokrin jazyk funguje najlepšie v blízkosti vchodových dverí,” hovorí Hyder. Hoci jej ostré hrany nie sú vhodné do spálne, mohli by fungovať v obývacej izbe, kde sú do vášho domova pozývaní cudzí ľudia. Svokrin jazyk je odolná rastlina, ktorá si vyžaduje veľmi málo údržby a mala by sa polievať len sporadicky.

Orchidea

Zdravé vzťahy

Orchidey sú známe svojou krásou a eleganciou, preto si mnohí milovníci orchideí užívajú život v luxuse. Konfucius sa dokonca vyjadril o jej znamenitých vlastnostiach vrátane jedinečných útvarov okvetných lístkov, vďaka čomu sa táto kvetina stala v Číne ešte populárnejšou, hovorí Hyder. Symbolicky táto kvitnúca rastlina poukazuje na nové začiatky a požehnanie. Podobne podľa zásad feng-šuej môže priniesť romantiku a plodnosť.

Vďaka svojim dlhým stonkám a dlhotrvajúcim kvetom môže pestovať stabilný a láskyplný vzťah. Dôležité je chrániť orchideu pred priamym slnečným svetlom a zalievať ju, keď pôda vyschne. Medzi kvitnutím môže byť rastlina menej príťažlivá na pohľad, ale aj v tomto štádiu táto rastlina šťastia kopíruje trpezlivosť potrebnú na udržanie zdravého vzťahu.

Zdroj: rd | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov