Zaujímavosti

Modelky, ktoré v módnom priemysle búrajú všetky zaužívané zvyklosti

modelky

videní: 953

5. Lauren Wasser

Lauren Wasserová mala 24 rokov, keď jej obe nohy postihol syndróm toxického šoku a museli jej ich amputovať. Wasserová vyrastala s dvoma vzornými rodičmi a až do svojej choroby kráčala v ich šľapajach. Po období depresií a snahe vyrovnať sa s novým telom sa modelka rozhodla, že bude pokračovať vo svojej kariére a pokúsi sa ju urobiť inkluzívnejšou. Odvtedy sa Wasserová prešla po nespočetných prehliadkových mólach so svojimi zlatými protézami.

6. Shahad Salman

Motivovaná úspechmi Winnie Harlow, známej supermodelky s vitiligom, sa Shahad Salman vo veku 25 rokov pred niekoľkými rokmi vydala na podobnú kariérnu cestu. Salmanová si uvedomuje význam narúšania stereotypov a vo svojej priemyselnej úlohe zdôrazňuje dôležitosť sebadôvery. Podelila sa o to: “Spochybňovanie stereotypov je veľmi dôležité, rovnako ako mať aj sebadôveru.”

7. Kate Grantová

Dvadsaťštyriročná Kate Grant sa minulý rok stala prvou modelkou s Downovým syndrómom, ktorá podpísala zmluvu s modelingovou agentúrou v Severnom Írsku. Grantovej úspešná kariéra v tomto odvetví sa začala, keď ako 19-ročná vyhrala súťaž krásy. Odvtedy sa ukázala na móle londýnskeho týždňa módy a stala sa aktivistkou za inkluzívnejší svet módy. “Využívam svoj dar na zvyšovanie povedomia o inklúzii ľudí s postihnutím alebo schopnosťami. Používam svoj hlas pre ľudí, ktorí nemôžu mať hlas.”

8. Jillian Mercado

Jillian Mercado napriek svojmu ochoreniu svalovej dystrofie a používaniu invalidného vozíka nebojácne pokračuje vo svojich kariérnych ambíciách a zasadzuje sa za reprezentáciu v módnom priemysle. Prostredníctvom svojej pôsobivej prítomnosti na obálkach rôznych módnych časopisov a oddanej propagácie na sociálnych sieťach Mercado aktívne šírila povedomie o zdravotnom postihnutí. Okrem toho dosiahla monumentálny míľnik, keď debutovala na móle na newyorskom týždni módy, čím prelomila bariéry a inšpirovala ostatných na svojej výnimočnej ceste.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov