Zaujímavosti

Toto správanie hovorí: “Mám nízke sebavedomie!”

sebavedomie

videní: 592

Neisté správanie je toxické a môže nám znepríjemniť život. Ak si včas neuvedomíš svoje nízke sebavedomie, mohlo by ti uniknúť veľa príležitostí, alebo by ťa to mohlo priviesť dokonca k zostupu. Dobrá správa je, že existujú určité vlastnosti, ktoré môžu poukazovať na to, že má niekto nízke sebavedomie

1. Si prehnane pozitívny

8 vecí, ktoré kričia: „Som si sám sebou neistý“

Aj keď je skvelé zostať pozitívny , niekedy ľudia môžu skrývať svoju emocionálnu neistotu za úsmev. Ľudia to niekedy používajú ako rozptýlenie od niečoho, čo je zlé. Rovnako ako keď zavoláš svojmu priateľovi, ktorý mal ťažký deň – ak je dostatočne sebavedomý, bude hovoriť o svojich problémoch čestne. Ak nie, zameria sa na dobré veci, ktoré sa stali a odvádza pozornosť od riešenia skutočných problémov.

2. Vždy chcete dokonalý výsledok

8 vecí, ktoré kričia: „Som si sám sebou neistý“

Perfekcionizmus môže byť výsledkom nízkej sebaúcty. Osoba, ktorá nikdy nie je spokojná sama so sebou, nemôže prijať výsledky, ktoré nadobudla a môže na dlhšiu dobu uviaznuť pri úlohe, keď sa snaží dosiahnuť  ideálny výsledok.

Napríklad človek s nízkou sebaúctou bude mať strach, že miestnosť nebude dostatočne čistá a hostia nebudú spokojní. Namiesto toho, aby títo ľudia strávili 30 minút upratovaním, strávia hodiny tým, že sa postarajú o to, aby sa všetko blýskalo.

3. Ak máš nízke sebavedomie, nedokážeš prijať spätnú väzbu

8 vecí, ktoré kričia: „Som si sám sebou neistý“

Ak nemáš dostatočne vysoké sebavedomie a hodnotí tvoju prácu, môžeš si myslieť, že spätná väzba sa týka teba osobne, nie úlohy, ktorú si splnil. Vo výsledku môže byť veľmi ťažké prijať spätnú väzbu. Keď ti nabudúce niekto poskytne spätnú väzbu, skús sa zamerať na cenné informácie, ktoré ti sú povedané, napríklad na to, čo sa dá robiť lepšie. A určite nepopieraj svoje zásluhy, keď ťa niekto pochváli.

4. Je pre teba dôležité, aby si sa podelil o svoje úspechy

sebavedomie

Zdieľanie pozitívnej stránky života je obzvlášť ľahké pomocou sociálnych sietí. Nezabúdaj však, že ak uvidíš niekoho, kto aktívne predvádza dobré veci vo svojom živote každému okolo, možno len hľadá súhlas a prijatie.

Aj keď je v poriadku zdieľať dobré veci s ostatnými, nemalo by to posilňovať pocity vlastnej hodnoty. Naša rodina a priatelia nás milujú nezávisle od našej nedávnej propagácie, zmyslu pre módu a záľub.

5. Máš sklon obviňovať druhých

8 vecí, ktoré kričia: „Som si sám sebou neistý“

Veríme, že kritika je dôležitá, ale aby si sa cítil lepšie, nepoužívaj kritiku. Pocit pohody človeka by mal byť založený na zdravom sebavedomí. Ak použiješ kritiku voči osobe, ktorá si to nezaslúži, z dlhodobého hľadiska sa budeš cítiť previnilo, čo len zhorší všetky neistoty.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov