Zaujímavosti

Ostrov Maui je zdevastovaný po hrôzostrašnom požiari

Maui

videní: 848

Havajský ostrov Maui je zdevastovaný po hrôzostrašnom požiari, ktorý sa záchranné zložky snažia udržať pod kontrolou. Je hlásených už mnoho obetí a podľa predbežných správ ide historickú katastrofu.

Po prvej správe o katastrofálnych lesných požiaroch na ostrove Maui došlo k  následnej aktualizácii, ktorá odhalila, že počet obetí už dosiahol minimálne 89 osôb, čo je tragický nárast z 36, ako sa potvrdilo vo štvrtok. Táto aktualizácia vydaná riadiacimi orgánmi Maui nasleduje po predchádzajúcom verejnom vyhlásení  v ten istý štvrtok, v ktorom sa uvádza, že opatrenia na zamedzenie šírenia úspešne zvládli 80 % požiaru v Lahaine spolu so 70 % potlačením požiaru v Pulehu.

Suché podmienky a silný vietor vyvolali na Maui „apokalyptické“ požiare

 

 

“Začali sme cítiť dym a vtedy sme vedeli, že máme problémy,” povedal Steve Scott, obyvateľ Maui. “Prišlo to a prišlo to rýchlo.” Opísal, ako boli uväznení v dôsledku bezprecedentných veterných podmienok, kým sa im podarilo ujsť. “Bol som v pasci,” povedal. “Museli sme bežať do prístavu.”

Iná obyvateľka Malika Dudleyová rozprávala o svojej evakuácii uprostred noci so svojimi dvoma deťmi slovami: „Volal nám sused, ktorý povedal: ‚Vypadni zo svojho domu.‘ A pozreli sme sa von oknom a bolo tam červená žiara za oknom… Oheň bol priamo nad naším pozemkom.“

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov