TOP 10

Toto sú tie najstaršie krajiny na svete

krajiny

videní: 2.3K

India (2000 rokov pred Kristom

Komunity v Indii existujú najmenej 250 000 rokov. Doba bronzová, ktorá zanechala po sebe stopy hominoidnej aktivity, bola svedkom najstaršej známej civilizácie v Indii. Toto spoločenstvo je „Civilizácia údolia Indus“ alebo „Civilizácia Harappana“. Civilizácia údolia Indus prekvitala v rokoch 3 300 pred Kristom a 1 300 pred Kristom. Archeológovia sa domnievajú, že je tiež známy ako „Meluhha“, ktorý sa spomína v starovekých mezopotámskych textoch. Vďaka týmto presvedčeniam odborníci predpovedajú, že bohatá kultúra a mestské civilizácie v krajine prekvitali najmenej pred 5 500 rokmi.

Izrael (1300 rokov pred Kristom)

Izrael, ktorý sa nachádza medzi Stredozemným morom a Červeným morom, prežil strednú dobu bronzovú a železnú. Jeho región ukazuje dôkazy o najskoršej migrácii hominidov z Afriky.

Gruzínsko (1300 rokov pred Kristom)

Súčasné Gruzínsko je považované za rodisko vinárstva. Nájdete tu najstaršie nádoby na víno na svete. Niektoré z týchto pohárov sú staré najmenej 8 000 rokov a považujú sa za starodávny dôkaz pravekého vinárstva. Archeologické nálezy založené na starovekých prameňoch tiež potvrdzujú existenciu raných politických a spoločenských konštruktov. Tieto nálezy sa datujú do 7. storočia pred Kristom.

Zdroj: facts | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov