Zaujímavosti

Alcatraz: Bola táto väznica naozaj neprekonateľná?

Alcatraz

videní: 4.4K

 

Útek

11. júna s prácami skončili. Čo presne nasledovalo, nie je známe. Všetko, čo vyšetrovatelia zistili, bolo od iného väzňa, menom Allen West, ktorý mal taktiež utiecť s Morrisovou skupinou. Jeho mriežka sa však v kľúčovom okamihu zasekla, a keď sa mu podarilo dostať na strechu, Morris bol dávno preč. Plán bol premyslený do posledného detailu. Napríklad vytvorili atrapy z toaletného papiera, ktoré zakryli perinou, aby si dozorcovia mysleli, že sú vo svojich posteliach. Morris s družinou unikli a o ich úteku sa stráž dozvedela až o niekoľko hodín. Napriek poplachu, ktorý v Alcatraze nemal obdoby, sa zločincom na stopu neprišlo ani po niekoľkých týždňoch a ani rokoch.

Zomreli, alebo stále žijú?

Oficiálnym záverom vyšetrovania bola smrť utečencov následkom utopenia v mori. Pri neďalekom ostrove sa našiel drobný majetok bratov Anglinovcov. Ich mŕtvoly však dodnes nik nenašiel. Práve tu sa začínajú špekulácie, či sa im náhodou nepodarilo prežiť a uniknúť. Ak by dnes žili, boli by to starí muži nad osemdesiatkou.

Nové skutočnosti

V roku 2014 sa však objavili informácie od synovcov bratov Anglinovcov, ktorí tvrdili, že ich matka od nich v 70. rokoch dostávala každoročné vianočné pozdravy. Objavila sa aj ich fotografia, na ktorej pózujú na farme v Brazílii. O Frankovi Morrisovi či jeho tele dodnes nie sú známe žiadne ďalšie správy.

 

Zdroj: BBC | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov