videní: 1.1K
5. Môže znížiť riziko srdcových chorôb
Pridanie škorice do vašej stravy môže podľa výskumov udržať vaše srdce zdravé. V štúdii potkany, ktoré boli počas 12 týždňov kŕmené stravou s vysokým obsahom tuku so škoricou, pribrali menej na váhe ako myši, ktoré jedli mastné jedlá bez škorice. Strava s vysokým obsahom tukov môže viesť k srdcovým chorobám a pridaním trochu škorice do jedla môžeš pomôcť znížiť toto riziko.
6. Pomáha pri chudnutí
Škorica je bohatá na vlákninu. Dodá ti pocit sýtosti a pomôže ti bojovať s chuťou na jedlo. Tiež zvyšuje metabolizmus, pretože tvoje telo spotrebúva na spracovanie korenia viac energie ako pri iných potravinách.
7. Môže zlepšiť pamäť
Škorica môže pomôcť oddialiť starnutie mozgu a znížiť oxidačný stres mozgových buniek. Stimuluje tiež hipokampálnu plasticitu, časť mozgu spojenú s pamäťou. Ukázalo sa dokonca, že toto korenie zlepšuje niektoré príznaky Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby.
Zdroj: Brightside | topdesat