Video

Krabie tyčinky: Po vzhliadnutí tohto videa ich ľudia odmietajú jesť


videní: 4.9K

 

Napriek názvu, krabie tyčinky obsahujú takmer nulové množstvo krabieho mäsa. 

Aj keď to nemusí byť pre každého šokujúce, drvivá väčšina krabích tyčiniek vo všeobecnosti nie je vyrobená zo skutočných krabov. Namiesto toho sa mäso krabov tvorí väčšinou zo škrobu a rozdrvených zvyškov bielej ryby. Červené sfarbenie je práve červené potravinárske farbivo. Ako ukazuje video, rybie produkty sa sekajú a drvia na prášok, až kým nevyzerajú ako veľmi nechutný stavebný materiál, potom sa zmiešajú rôzne ďalšie ingrediencie predtým, ako sa krabie tyčinky vytvarujú do výrobku. Aj keď je pravda, že mnohé potraviny, ktoré jeme, sú neuveriteľne spracované a obsahujú rôzne prísady, ktoré by sme možno v domácej kuchyni nepoužili, krabie tyčinky sú pravdepodobne jednou z najlepších ilustrácií toho, prečo je najlepšie nevedieť “ako sa vyrába klobása”.

 

 

Aj keď vám možno toto video možno nezmenilo pohľad na krabie tyčinky, stále existujú legitímne dôvody, prečo sa týmto pokrmom vyhnúť. Podľa Ministerstva poľnohospodárstva USA, krabie tyčinky vo väčšine prípadov obsahujú 76% vody, 15% bielkovín, 6,85% sacharidov a iba 0,9% tukov.

 

 

Krabie tyčinky alebo surimi sú moderným riešením, ako nahradiť drahé morské plody. Imitácia krabieho mäsa je nedávny vynález, prvýkrát patentovaný a vyrobený v roku 1974 v meste Hirošima. Neskôr bol tento proces vyvezený do USA, kde sa začal masovo vyrábať a vyvážať do celého sveta. V súčasnosti sa v niektorých krajinách tento produkt nemôže nazývať krabie tyčinky, pretože neobsahuje žiadne skutočné krabie mäso.

Továreň zobrazená na videu sa nachádza v Thajsku, kde sa vyrábajú tieto tyčinky, surimi a rôzne ďalšie rybie produkty, ktoré sa dodávajú do viac ako tridsiatich krajín sveta.

 

Zdroj: boredpanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov