Zaujímavosti

Čo sa stane s tvojím telom, ak prestaneš jesť soľ?

soľ

videní: 1.1K

Mnoho z nás sa zameriava na to, aby sme jedli menej soli, a v niektorých prípadoch ju úplne vyradíme z nášho jedálnička, pretože soľ sa považuje za zdraviu škodlivú. Nie je to však všetko úplne pravda, koniec koncov, soľ je dôležitý elektrolyt, ktorý pomáha nášmu telu normálne fungovať. Ak si sa rozhodol vyhnúť sa soli, uisti sa, že ju zo svojho života neodstrániš úplne a pokús sa pochopiť, ako bude telo reagovať na túto novú významnú zmenu.

Existuje mnoho diét, ktoré odporúčajú vyhnúť sa soleniu. My ti dnes ukážeme, aké účinky môže mať nízka hladina sodíka v tele. Pri niektorých diétach by si sa mal najskôr poradiť s lekármi.

 

 

1. Môžeš začať priberať

Čo sa môže stať vášmu telu, ak prestanete jesť soľ úplne

Jódovaná soľ je dôležitá pre tvoje hormóny a ak úplne znížiš príjem soli, tvoje zdroje jódu budú obmedzené. Výsledkom by mohlo byť, že začneš priberať, budeš mať opuchnutý tvár, suchú pokožku a pocítiš svalovú slabosť a únavu.

2. Soľ má vplyv na tvoje srdce

Čo sa môže stať vášmu telu, ak prestanete jesť soľ úplne

Ukázalo sa, že diéta s nízkym obsahom sodíka ponúka veľa výhod, najmä pre ľudí so srdcovými problémami. Ale nemusí to platiť pre všetkých, najmä ak je tvoje srdce úplne zdravé. Pretože existuje  štúdia, ktorá ukázala, že keď jeme menej alebo príliš veľa soli, môže to zhoršiť stav srdca, keď sme zdraví.

 

3. Môže to zvýšiť inzulínovú rezistenciu

Čo sa môže stať vášmu telu, ak prestanete jesť soľ úplne

Štúdie preukázali, že keď nemáme v strave dostatok sodíka, môže to mať vplyv na našu inzulínovú rezistenciu. To znamená, že naše telo nebude dobre reagovať na inzulín a mohlo by to viesť k vyššej hladine cukru v krvi.

4. Môžu sa u vás vyskytnúť príznaky dehydratácie

Čo sa môže stať vášmu telu, ak prestanete jesť soľ úplne

Keď v krvi hladiny sodíka drasticky klesnú, môžu sa u nás vyskytnúť príznaky, ktoré sú veľmi podobné dehydratácii. Môžeme mať teda sucho v ústach, pociťovať závraty, smäd a menej často absolvovať výlety do kúpeľne.

5. Môžeš začať pociťovať nevoľnosť

Čo sa môže stať vášmu telu, ak prestanete jesť soľ úplne

Keď vyradíš soľ zo svojho jedálnička, môže to mať zásadný vplyv na hladinu cholesterolu. Aj keď to zvyčajne nebadať hneď, môže to mať vplyv na iné časti tela, vrátane srdca. Jedným z príznakov, ktoré sa u teba môžu vyskytnúť, je nevoľnosť.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov