Zaujímavosti

Ako vyzerá psychiatrická liečebňa? Toto sú reálne skúsenosti

psychiatrická liečebňa

videní: 3.0K

Ľudia si často myslia, že psychiatrická liečebňa vyzerá ako vo filme. Táto žena sa však rozhodla zdieľať svoje reálne skúsenosti z pobytu v takejto nemocnici, aby ukázala ľuďom, ako to vyzerá v skutočnosti a že to nie je až také zlé. Si zvedavý, čo sa skrýva za dverami s nápisom “Psychiatrická liečebňa”? My ti to dnes ukážeme.

“Na začiatku januára som sa ocitla v situácii, v akej som nebola posledné dva roky. Moje duševné zdravie na tom nebolo najlepšie a ja som sa cítila naozaj zle. Všimla som si to a hľadala som podporu. Odborníci usúdili, že je bezpečné, aby som zostala doma a čakala na voľnú izbu v liečebni. Onedlho mi krízový tím našiel voľnú posteľ v miestnej nemocnici.

V tomto ohľade som mala šťastie. Často sa totiž stáva, že boj o voľné miesto v psychiatrickej liečebni trvá omnoho dlhšie. Takisto som mala šťastie, že môj pobyt v tomto zariadení bol pomerne krátky a ja som už doma.

 

 

Myslím si, že je dobrý nápad podeliť sa o svoje skúsenosti s ostatnými ľuďmi, aby som vyvrátila určité stereotypy, ktoré kolujú o podobných zariadeniach. Psychiatrická liečebňa nemusí byť nutne taká zlá, ako sa hovorí a niekedy len tento strach zabráni človeku, aby vyhľadal pomoc, ktorú bezodkladne potrebuje.

Toto je moja izba, ktorú mi pridelili. Bolo tu príjemne až na to, že z bezpečnostných príčin sa nedal vypnúť radiátor ani otvoriť okno viac ako na jeden prst.

Bola to dosť priestranná izba, pretože musí byť prístupná aj pre ľudí na invalidných vozíkoch. Na stenu sa dokonca pokúsili dať motivačný citát, ktorý sa však odlúpol.

Všimnite si zástrčky. Pre mňa boli trochu nadbytočné, keďže mi nedovolili mať pri sebe nič s káblom, kvôli hrozbe obesenia pacientov. Sú tu vlastne iba pre upratovačky, aby mohli izbu upratať. Všeobecne tu nenájdete veľa miest, na ktoré by ste mohli niečo priviazať. Dokonca aj toalety majú iné sedadlá.

Toto je pohľad na chodbu. Bola som na uzamknutom oddelení, ktoré som nemohla opustiť bez vedomia a súhlasu lekárov. Riskovala by som tým zadržanie proti svojej vôli pre vlastnú bezpečnosť. Počas dňa môžeme ísť so súhlasom lekára na malý dvor. Ďalej je tu jedáleň, ktorá je otvorená väčšinu dňa. Vidíte to zrkadlo v pravom hornom rohu? Je to pre sestry, ktoré majú na tej strane izbu. Aby videli, čo sa deje za rohom na chodbe. Ďalšie z mnohých bezpečnostných opatrení.

Toto je spoločenská miestnosť, ktorá je omnoho väčšia. Televízor je zapuzdrený v drevenej škatuli a navyše sa od neho stratil ovládač, takže prepnutie programu je naozaj obtiažne.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov