TOP 10

15 bežných genetických mutácií, za ktoré podľa vedcov môže aj incest


videní: 10.5K

5. Zrastené prsty

Hoci sa u detí počatých incestom vyskytujú končatiny naviac (polydaktylizmus) alebo naopak chýbajúce končatiny, v skutočnosti to nie je bežné. Podľa niektorých štúdií sa  zdá, že polydaktylizmus veľmi s incestom nesúvisí. Naopak, zrastené prsty alebo celé končatiny sa u detí s incestom vyskytujú oveľa častejšie . V tomto stave, prsty a končatiny rastú s kožou a svalmi okolo končatín dohromady. Vysoký výskyt zrastených dolných končatín sa našiel v kmeni Vadoma v Zimbabwe.

4. Neplodnosť

Deti pochádzajúce z incestných zväzkov nie sú vždy životaschopné. Buď sa plod nevyvinie správne alebo sa dieťa narodí mŕtve. Ak sa dieťa dostane na svet a nemá viditeľné žiadne genetické poruchy, ešte nemusí byť 100 % zdravé. Existuje totiž veľká pravdepodobnosť, že bude trpieť neplodnosťou. Životaschopnosť spermií aj vajíčok môže byť incestom negatívne ovplyvnená alebo jednoducho celý reprodukčný systém nebude nefungovať správne.

3. Skolióza

a

Ide o genetický stav, ktorý je pomerne bežný, dokonca aj bez prítomnosti incestu. Skoliózou nazývame jav, kedy chrbtica vykazuje abnormálne zakrivenie smerom na jednu stranu. V závažných prípadoch môže mať vplyv na schopnosť osoby chodiť, pohodlne sedieť a môže si vyžadovať chirurgický zákrok alebo niekoľko rokov cvičenia. Prekvapujúco, 2-3 % percentá Američanov vo veku 16 rokov trpia skoliózu. Vedci zistili, že toto ochorenie je na dieťa prenášané prostredníctvom genetiky. Keď dôjde k incestu, aj keď ani jeden z rodičov netrpí skoliózou, dieťa má z dôvodu podobnosti génov rodičov oveľa vyššiu pravdepodobnosť výskytu tohto ochorenia.

2. Poruchy imunitného systému

Deti pochádzajúce z incestných vzťahov majú tendenciu byť chorľavé. Hoci to môže súvisieť s malformáciami kostry, svalov alebo orgánov, hlavným faktorom je chybný imunitný systém. Vo správne fungujúcom imunitnom systéme existuje široká škála rôznych alel, ktoré bojujú proti rôznym ochoreniam – čím širšia je škála, tým viac chorôb dokáže imunitný systém zničiť. Keď sa však prelínajú s blízkym pokrvným príbuzným, výsledný imunitný systém má oveľa menej jedinečných alel a môže sa chrániť len oveľa menšiemu rozsahu chorôb. Tento nedostatok rozmanitosti spôsobuje, že dieťa je oveľa náchylnejšie na choroby.

1. Kryptorchizmus

Zjednodušene povedané – ide o ochorenie, pri ktorom jeden alebo oba semenníky nevystúpia z tela von a ostávajú tak ukryté vnútri. Približne 3 % chlapcov má tento problém a môže spôsobiť neplodnosť, rovnako ako rôzne reprodukčné poruchy, ak sa nelieči okamžite. Toto ochorenie môže byť spojené s ďalšími problémami, vrátane Younh-Madersovho syndrómu, pri ktorom vznikajú problémy v oblasti chrbtice a končatín. Kryptorchizmus môže byť spôsobený duplikovanými chromozómami a ukázalo sa, že je bežnejší u detí s incestnými vzťahmi.

Zdroj: ranker  / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov