TOP 10

TOP10: Toto sú tie najstrašidelnejšie a najzáhadnejšie miesta Slovenska

slovenska

videní: 10.1K

7. Kostol všetkých svätých v Ludrovej

V stredoveku možno pôsobil Tajomný rád templárskych rytierov aj v Kostole všetkých svätých v Ludrovej. Templársky majster Johann Gottfried von Herberstein je údajne od roku 1230 v kostole pochovaný aj so svojím pokladom. Občas sa tu vraj zjavujú duchovia zosnulých a povráva sa aj to, že tento kostol spájajú podzemné chodby s templárskym kláštorom na vrchu Mních.

8. Val obrov

Tento násyp zo zeminy a kameňov, siahajúci od vrchu Sitno až k rieke Ipeľ a potom aj do Maďarska či Poľska je miestami až 15 metrov široký a niekde aj 4 metre vysoký. Možno ste o ňom počuli ako o Vale obrov, Slovenskom čínskom múre, spečenom vale či čertovom múre. Kto tento múr postavil, zostáva záhadou, aj keď za staviteľov sú považovaní obri, čerti, Kelti, Rimania či Germáni alebo dokonca aj mimozemšťania.

 

9. Hrad Sklabiňa

Záhadný hrad Sklabiňa dodnes priťahuje okultistov či priaznivcov čiernej mágie. Z dreveného hradiska tu v 13. storočí vznikol hrad, ktorý riadil stolicu Turiec. Dnes už je to len zrúcanina, kde však zostali zachovalé základy. Povráva sa, že počas búrky tu býva vidieť tmavý rytier a počuť sú aj zvláštne hlasy a buchot reťazí. V podzemných priestoroch vraj býva obrovský had, ktorý sa živí vínom a krvou. Vďaka týmto nevyčerpateľným zásobám had údajne prežíva dodnes. 🙂

 

10. Holíčske Megality

V meste Holíč môžete vidieť tieto úžasné kamene, zvané aj ako Slovenský Stonehenge. Najvyšší meria vyše dvoch metrov. Doposiaľ neznámi autori vyryli do niektorých z týchto kameňov symboly či mysteriózne rytiny. V roku 1988 pri výstavbe sídliska bolo objavených týchto 22 kameňov a potom prenesených na terajšie miesto. Usporiadané boli do tvaru, aký mohli mať počas železnej doby, kedy vlastne boli pravdepodobne postavené.

 

Zdroj: ubytovanienaslovensku | topdesat
Zdroj titulnej fotografie: Xmetov, CC BY-SA 3.0Odkaz

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov