TOP 10

Solárne auto prešlo na jedno nabitie neuveriteľných 1000 km

solárne auto

videní: 1.0K

“Pred dvoma rokmi, keď sme začali stavať tento automobil sa nám vôbec nedarilo a zastihlo nás kopec ťažkých chvíľ. Mali sme veľa práce, odpracovali sme veľa hodín a postihlo nás mnoho stresu, ale všetko to stálo za to. Tento svetový rekord je potvrdením všetkého úsilia, ktoré sme všetci v tíme vynaložili.”

Auto odjazdilo 240 kôl na okruhu, čo je viac ako vzdialenosť medzi Melbourne a Sydney. Spotreba energie bola iba 3,8 kWh/100 km, čo je naozaj neuveriteľne nízka spotreba elektrickej energie. Najefektívnejšie elektromobily na cestách majú priemernú spotrebu 15 – 20 kWh / 100 km.

“Pripomeňme si, že toto nie sú najlepšie platení profesionálni výrobcovia áut v Štuttgarte, ktorí pracujú pre Mercedes,” povedal šéf tímu a štvornásobný majster sveta F1 a Head of Operations v Red Bulle, profesor Richard Hopkins.

“Táto partia veľmi šikovných amatérov dokázala dokopy zmiešať všetky ingrediencie.”

www.sunswift.com/seven

“Tento tím sa zameral na maximálnu efektivitu, aby sa im podaril prekonať svetový rekord. Ukázali, čo je v konečnom dôsledku dosiahnuteľné, ak sa sústredíte na aerodynamiku, valivý odpor a použijete tie najinteligentnejšie materiály.”

“Pracoval som vo Furmule 1 a nikto si nemyslí, že o päť alebo desať rokov budeme v cestnej premávke jazdiť na autách F1. Ale technológia, ktorá sa  používa práve v F1, skutočne posúva hranice a vymoženosti, ktoré sa neskôr dotýkajú aj áut v bežnej premávke. A to je práve to, o čo sa snažíme pri projekte Sunswift. Snáď nám v tom pomôže aj tento nový svetový rekord.”

Zdroj: goodnewsnetwork topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov