Zaujímavosti

Hrozivý nález v tele pytóna: Našli v ňom telo nezvestnej ženy

pytóna

videní: 899

Podľa miestnych správ pytón zabil ženu v indonézskej provincii Jambi a následne ju celú prehltol. Miestni dedinčania našli nezvestnú ženu v tele pytóna.

Jahrah, 50 ročná žena pracujúca na kaučukovej plantáži, išla v nedeľu ráno do práce z ktorej sa už naspäť nevrátila. Bola hlásená ako nezvestná po tom, čo sa v noci nevrátila z práce. Dedinčania vyhlásili pátranie, ktoré v tú noc nebolo úspešné. O deň neskôr dedinčania našli pytóna, na ktorom bolo viditeľné, že zožral niečo oveľa väčšie.

Miestni obyvatelia sa rozhodli tohto hada zabiť a vo vnútri jeho tela našli hrozivý nález. Tak ako predpokladali, had zožral nezvestnú ženu.

“Obeť bola nájdená v žalúdku hada,” povedal policajný šéf Betara Jambi AKP S Harefa miestnym médiám a dodal, že jej telo sa zdalo byť z veľkej časti neporušené.

Povedal, že manžel obete našiel v deň zmiznutia niektoré časti z jej oblečenia spoločne s nástrojmi, ktoré používala na kaučukovej plantáži, čo ho priviedlo k tomu, aby zalarmoval známych a začali tak po žene pátrať.

Potom, čo približne 5 metrového hada spozorovali, rozhodli sa zabiť, aby tak zistili, čo sa nachádza v tele hada. Tak ako predpokladali, v tele hada sa nachádzala nezvestná žena.

Aj keď sú takéto incidenty zriedkavé, nie je to prvýkrát, čo v Indonézii niekoho zabil a zjedol pytón. V rokoch 2017 a 2018 boli v krajine zaznamenané dve podobné úmrtia.

A ako dokáže had zjesť človeka?

Pytóny svoju potravu pohltajú v celku. Ich čeľuste sú spojené veľmi pružnými väzmi, takže sa môžu natiahnuť okolo veľkej koristi.

Jeden odborník už skôr pre BBC povedal, že pytóny zvyčajne jedia potkany a iné zvieratá. Keď však dorastú do určitej veľkosti, neobťažujú sa s malými korisťami. Zdá sa, ako by im za to tie kalórie nestáli.

“V podstate môžu byť také veľké, ako je ich korisť,” povedala Mary-Ruth Low, vtedajšia ochranárka a výskumná pracovníčka Mandai Wildlife Group. Takže v bezpečí nie sú ani veľké zvieratá ako ošípané alebo dokonca kravy.

 

Zdroj: BBCtopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov