Video

Rybár a jeho záchrana: 11 dní strávil na otvorenom mori v mrazničke. Jeho záchranu sa podarilo natočiť na video

rybár

videní: 3.9K

Príbeh ako z filmu. Rybár stroskotal so svojou loďou na otvorenom mori. Zachránila ho jeho mraznička v ktorej prežil neuveriteľných 11 dní.

Romualdo Macedo Rodrigues opustil Oiapoque v Brazílii na svojom drevenom člne koncom júla na ceste na Ilet la Mere, ostrov pri pobreží Francúzskej Guyany.

Len pár dni počas cesty sa však jeho 44 ročné plavidlo začalo potápať. Keďže Romualdo nemohol plávať, našiel svoje útočisko v mrazničke, ktorú mal na palube. Prežil v nej viac ako týždeň.

Po 11 dňoch “plavenia” sa naprieč oceánom rybára zachránilo prechádzajúce plavidlo neďaleko pobrežia Surinamu, ktoré hraničí s Francúzskou Guyanou.

Z jeho nájdenia a následnej záchrany bolo zverejnené autentické video. Po poskytnutí prvej pomoci a po návrate na breh, bol Romualdo zatknutý políciou a uväznený na 16 dní vo väznici v Pramaribo.

Dôstojník Luis Carlos Porto o bizarnom prípade povedal: “Bol veľmi chudý, oslabený, ale mal celkom dobrú náladu. Rany, ktoré mu spôsobilo slnko sa hojili celkom rýchlo.” Nakoniec Romualda prepustili.

 

 

Romualdo povedal, že sa znova narodil a zároveň dodal: “Myslel som si, že na mňa zaútočia žraloky, pretože na šírom mori je veľa zvedavých rýb.”

Rybár si spomenul na moment, kedy ho druhá loď zachránila. Povedal, že nemôže uveriť tomu, čo vidí. “Počul som hluk a nad mrazničkou bola loď. Mysleli si, že v mrazničke nikto nie je, respektíve to vôbec nečakali, no čím sa približovali bližšie tým skôr som si uvedomil, čo sa vlastne deje. Zdvihol som ruky a prosil o pomoc. Našťastie ma počuli a videli.”

Romualdo schudol neuveriteľných 5 kilogramov a bol neuveriteľne dehydrovaný. Je nesmierne vďačný, že na palube mal mrazničku, ktorý mu zachránila život. Najviac ho však trápil smäd. A nie je sa čomu čudovať. Všade okolo neho bola voda, ktorá sa však nedala piť. Na záver dodal, že táto mraznička bola pre neho Bohom.

 

Zdroj: Unilad topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov