Zaujímavosti

10 náhodných zaujímavých faktov na pondelok

pondelok

videní: 1.2K

Pondelok je asi najnenávidenejším dňom z celého týždňa. Prečo si ho nezlepšiť zopár zaujímavými faktami? 🙂

1.

Po tom, čo milionár Harris Rosen v istom floridskom susedstve každému dieťaťu poskytol štipendium na vysokú školu, zločinnosť klesla o polovicu.

2.

Daniel Radcliffe nosil 6 mesiacov ten istý špinavý klobúk a bundu s cieľom frustrovať paparazzi. Fotografie totiž zakaždým vyzerali rovnako a nikto ich od nich nechcel kupovať.

3.

Charles Joughin, šéfkuchár na Titanicu, pomáhal pasažierom s nalodením na záchranné člny, potom vypil polovicu fľašky likéru, vyhodil z paluby stoličky, spustil sa po boku topiacej sa lode a prežil.

4.

V Británii sa dvaja lupiči vlámali do bytu istého muža, ktorému odcudzili laptop. Pri jeho skúmani však narazili na detskú pornografiu, a tak sa rozhodli konať a obrátili sa na políciu. Sudca vymeral pedofilovi trojročný trest a obaja lupiči dostali ako trest 12 mesiacov verejnoprospešných prác.

5.

Historicky najvyššie “sprepitné” dostala v roku 1984 čašníčka v istej pizzérii, ktorá pomohla zákazníkovi vybrať výherné čísla do lotérie. Zákazník vyhral 6 miliónov dolárov a čašníčke daroval polovicu z výhry.

6.

Hackerská skupina anonymous poslala tisícky čiernych faxov scientologickej cirkvi s cieľom minúť všetok atrament v ich tlačiarňach. 🙂

7.

V roku 2009 sa istý zákazník juhoafrickej IT spoločnosti sťažoval na pomalý internet. Povedal, že dáta by boli rýchlejšie prenesené pomocou holuba než cez internetové pripojenie. A tak sa holub Winston vyzbrojený 4 GB USB kľúčom vydal na 100-kilometrovú trasu, ktorú zvládol za 2 hodiny. V tom čase boli cez internet odoslané len 4 percentá dát.

8.

Keanu Reeves sa často vzdáva časti svojho honoráru za hranie vo filmoch, aby boli producenti schopní do tímu priviesť ďalšieho herca. V Diablovom advokátovi sa vzdal pár miliónov dolárov, aby si producenti mohli dovoliť zaplatiť Al Pacina.

9.

15-ročný chlapec z Pakistanu hrdinsky obetoval svoj život, aby zachránil život stovky študentov. Konfrontoval samovražedného atentátnika, ktorého cieľom bola miestna škola, v dôsledku čoho bomba vybuchla skôr.

10.

Ryža v skutočnosti nepotrebuje obrovské množstvo vody. Ryžové polia sa zalievajú vodou ako prevencia proti rastu buriny.

Zdroj: BoredPanda / factrepublic.com / Facebook / topdesat
Zdroj titulnej foto: “Daniel Radcliffe” (CC BY-SA 2.0) by Gage Skidmore

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov