TOP 10

Ktoré sú najviac a najmenej znečistené mestá na svete?

znečistené

videní: 1.2K

Ekológia sa v poslednej dobe rieši kdekoľvek okolo nás. Spoločnosť IQ Air sleduje znečistené častice poletujúce vzduchom, ktoré môžu našim dýchacím cestám spôsobiť problémy. Aké sú podľa ich výskumu najviac a najmenej znečistené mestá sveta?

Denne vymiera až 100 vzácnych rastlinných a živočíšnych druhov. Na hraniciach Rwandy, Ugandy a Zairu v Afrike žije niekoľko 100 posledných horských goríl. Žijú v dažďových pralesoch ktoré ničia ľudia. Znečistenie vzniká ak sa škodlivé látky dostávajú do životného prostredia v takých veľkých množstvách, že škodia ľudom, živočíchom, rastlinám i prírodnému prostrediu. Myslíš, že aj tvoje mesto je dosť znečistené?

Gurugram, India – Najviac znečistené

Gurgaon / Gurugram, Naí Dillí, India - 13. decembra 2018: Architektúra mesta Cyber ​​(Cyberhub)

Gurugram získal nelichotivú korunu v rebríčku najviac znečistených miest sveta. Ale v Indii nejde o nič výnimočné, pretože z tejto krajiny pochádza až 15 miest z 20, ktoré sú znečistené najviac. Gurugram sa rozvíja aj preto, lebo je tak blízko hlavného mesta. Nonstop výstavba a explodujúca populácia majú ale za následok tvrdé environmentálne a zdravotné následky.

Faisalabad, Pakistan – Najviac znečistené

najviac znečistené

Prvé mesto na zozname, ktoré sa nenachádza v Indii, je podľa IQ Air tretie najviac znečistené mesto na svete, a zároveň je tretím najväčším mestom Pakistanu. Za zničené ovzdušie môže hlavne rýchly rast populácie, industrializácie a odlesňovania.

Hotan, Čína – Najviac znečistené

Čínska púšť Xinjiang - jún 2008

V západnej Číne sa nachádza, povedzme menšie mestečko Hotan. V tejto oblasti je spaľovanie uhlia a jeho výroba na dennom poriadku, takže tým trpia aj miestni obyvatelia. Okrem toho podlieha toto mesto pieskovým búrkam viac ako 300 dní v roku.

Honolulu, Havaj – Najmenej znečistené

Diamond Head Waikiki Honolulu

Havaj má najčistejší vzduch v Spojených štátoch a aj na celom svete. Môže za to vplyv vetra, ktorý odvádza všetky častice vzduchu do mora. Možno to súvisí aj so štatistikou, že Havaj je tiež jedným zo štátov s najmenším počtom infarktov ročne.

Zurich, Švajčiarsko – Najmenej znečistené

najmenej znečistené

Mesto Zurich je ďalšie čisté mesto, ktoré zaviedlo prísne metódy pre nakladanie s odpadom. Obyvatelia tiež dávajú prednosť jazde na bicykli, doprave vlakom, autobusom a metrom. Mesto dokonca poskytuje svojim obyvateľom aplikáciu, ktorá im umožňuje sledovať a spravovať ich odpad a následnú recykláciu.

Zdroj: rd.com | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov