Zaujímavosti

25 dôvodov, prečo si zaobstarať chlpatú radosť

25 dôvodov, prečo si zaobstarať chlpatú radosť

videní: 2.2K

Jediný spôsob, ako dostať úprimnú lásku za peniaze, je kúpiť si psa. Mať doma chlpáča je veľká zodpovednosť, no zároveň aj obrovská radosť. Nejeden psíčkar ti potvrdí, že je so svojimi kamarátmi šťastný. Ak stále váhaš, my ti ponúkame niekoľko dôvodov, prečo si psíka zaobstarať.

1 – Nikdy nie si osamelý. Psík ti bude robiť spoločnosť vždy a všade, nikdy ti nepovie nie.

2 – Budeš mať režim. Psík ťa naučí skoro vstávať, ísť presne o 8:00 von, poobede do parku na naháňačku s chlpatými kamošmi a o 18:00 mať večeru.

3 – Množstvo pohybu. Nech si zaobstaráš akúkoľvek rasu, garantujeme ti, že budeš mať omnoho viac pohybu, ako bez psíka. Bude ťa nútiť behať, hrať sa a neustále chodiť von.

4 – Nonstop dobrá nálada. To je na psíkoch najlepšie – nech si akýkoľvek unavený, nahnevaný či pesimistický, krútiaci chvost a vyplazený jazyk tvojho miláčika ti vždy spríjemnia aj ten najhorší deň.

5 – Naučí ťa zodpovednosti. Ako sme spomínali v úvode, psík znamená aj omnoho väčšiu zodpovednosť. Jeho život je odteraz v tvojich rukách.

6 – Pripraví ťa na dieťa. Možno to bude znieť uletene, no je to tak. Psík je také mále bábätko, o ktoré sa treba starať, dávať naňho pozor a milovať ho, aj keď sa pociká na koberec.

7 – Úprimná láska. Ľudia vedia byť pekne falošní. Psík také niečo nepozná a bude ťa ľúbiť tak úprimne, že sa ti z toho bude točiť hlava.

8 – Zoznamka zdarma. Keď ideš do parku, chtiac-nechtiac spoznáš množstvo psíkov a ich pánov/paničky.

9 – Naučí ťa hygienickým návykom. Umývanie labiek, zbieranie hnedých prekvapení v parku, čistenie uší či zúbkov a strihanie pazúrikov. Ďalej zmývanie a vysávanie v byte, kúpeľ a tepovanie gauča.

10 – Naučíš sa budovať si rešpekt. Psík je tvojím kamarátom, no musí mať voči tebe rešpekt a úctu. Keď to naučíš psa, budeš mať dobrý tréning a môžeš svoje skúsenosti zúročiť napríklad na pracovisku.

11 – Znižuje stres. Canisterapia nie je žiadny vymyslený marketingový ťah. Psík ťa skutočne môže zbaviť stresu. Už len mojkaním a hladkaním.

12 – Interaktívny ohrievač. Psík v domácnosti môže poslúžiť ako šikovný ohrievač nôh napríklad večer pri televízore alebo v zime v posteli. Garantujeme ti, že to budeš milovať ty a aj tvoj psík.

13 – Naučíš sa žiť pre niekoho iného. Občas si ani neuvedomuješ, že si niekedy sebecký a myslíš len na seba. Tomu je však koniec. Vďaka psiemu kamarátovi sa naučíš pomáhať druhej bytosti, hľadieť aj na jej záujmy a potreby.

14 – Výcvik pre dieťa. Ak už deti máš, psík je perfektným spôsobom, ako ich naučiť zodpovednosti.

15 – Time management. Psík ťa naučí plánovať a rozložiť si čas rozumne. Keď mu predsa sľúbiš, že v piatok poobede pôjdete do parku naháňať holuby, musíš si zariadiť všetko tak, aby si ho nesklamal.

dog-1367297_1920 (1)

16 – Naučíš sa myslieť na svoje financie. Ak to zoberieš vo veľkom a chceš psíkovi dopriavať naozaj všetko, čo potrebuje, je to celkom drahý špás. Vďaka psovi sa naučíš rozumne nakupovať a šetriť.

17 – Dodržiavanie pitného režimu. Tento bod je možno smiešny, ale aj to ťa dokáže naučiť tvoj miláčik. Pokiaľ má pes prístup k vode, nikdy nebude dehydratovaný a svoj pitný režim si stráži. Keď vidíš svojho psíka chlípať vodu, spomenieš si, že by si sa mal tiež napiť.

18 – Užitočný tester. Psíky sú veľmi vyberavé a veľa majiteľov vám povie, že ich pes napríklad so 100% istotou rozozná lacný umelý syr od toho kvalitného. Čo nezje tvoj chlpáč, to pravdepodobne nie je dobré a nemal by si to jesť ani ty.

19 – Lepší než bezpečnostný zvonček či alarm. Ak si psíka dobre vycvičíš, okamžite ti dá vedieť, že je niekto pri dverách. Dokonca podľa jeho brechotu ľahko rozoznáš, či tam stojí niekto známy alebo cudzinec.

20 – Ničiteľ škodcov. Niektoré plemená psíkov dokonca zabíjajú nechcené hlodavce či hmyz. Okrem toho do svojho teritória nepustí ani cudzie mačky a vtáky.

21 – Eliminátor alergií. Ak ti niekto povie, že pes v dome vám spôsobí alergie, mýli sa. Mnoho štúdií dokázalo, že ak sú deti odmalička vystavené psiemu pachu a srsti, výskyt alergií je u nich výrazne nižší než u iných detí.

22 – Zvládanie vypätých situácií. Hnedé prekvapenie na gauči. Rozhryzené topánky. Dom hore nohami. So psíkom zažiješ obrovské množstvo vypätých situácií, čo ťa naučí perfektne ich zvládať a nepodľahnúť panike či hnevu.

23 – Najlepší priateľ. Ak do toho ideš naplno, zo svojho psa si vychováš najlepšieho priateľa, spriaznenú dušu a verného strážcu, ktorý je pripravený položiť za teba aj život.

24 – Ochranca detí, zdravotná pomôcka. Napríklad vlčiaky sa dajú perfektne vycvičiť. Osvedčili sa aj ako strážcovia detí. Ak sa začne dieťa topiť v bazéne, dokáže ho zachrániť. Niektoré psíky dokonca dokážu predvídať infarkt majiteľa.

25 – Lepší človek. Všetky vyššie uvedené body z teba jednoducho urobia človeka zodpovedného, slušného, aktívneho, chápavého, silného…

Zdroj: zelania.sk

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov