Zaujímavosti

10 vecí, o ktorých by sme mali premýšľať pred uzavretím manželstva

manželstva

videní: 1.5K

Pri prvotnom pobláznení vnímame naše polovičky ináč ako je tomu v skutočnosti. Sú pre nás ideálne bytosti, ktoré nemajú ani jednu chybu. Je to naozaj úžasné, ale má to však jeden háčik. Je to iba dočasné a ak chceme šťastné manželstvo, mali by sme si to čím skôr uvedomiť. Lepšie sa spoznať, dôverovať si a vybudovať si pevný vzťah. Preto ti dnes povieme týchto 10 vecí, o ktorých by ste mali porozmýšľať ešte predtým, ako si poviete svoje vytúžené áno.

10. Záľuby a súkromie

Rodinné hodnoty môžu byť pre určité typy ľudí zložité, niekedy až priam strašidelné. Z manželstva sa tak ľahko stáva väzenie. Ak sa však pred uzavretím manželstva zaujímate o svoje koníčky (bez ohľadu na to, či sa jedná o Zumbu, extrémne potápanie či háčkovanie), ľahko sa môže stať, že v budúcnosti sa vám práve jeden z koníčkov svojho partnera zapáči a môžete ho tak vykonávať spoločne.

09. Výhody a nevýhody

Niekedy to trvá aj niekoľko rokov, kým sa ten druhý dozvie o veciach, ktoré nevedel. A práve takéto skutočnosti môžu byť prekážkou. Preto je lepšie vedieť výhody a nevýhody od samého začiatku. Čím skôr máte príležitosť tieto fakty akceptovať, tým lepšie. Budete tak mať šancu vyhnúť sa zbytočnému sklamaniu.

08. Rodičia, deti a domáce zvieratá

Kľúčové otázky: Koľko detí plánujete a kedy je ten najvhodnejší čas ich mať? Budete žiť so svojimi rodičmi alebo oddelene? Chcete mať jednu mačku alebo tucet? Tieto problémy za vás nikto nevyrieši.

07. Peniaze

Ľudia v láske zvyčajne zdieľajú výdavky bez nejakej hlbšej analýzy. Výška príjmov sa však môže líšiť. “Romantické” výdavky by samozrejme nemali byť dôkladne analyzované, ale ak sa budete finančne podporovať, stačí začať diskutovať o rovnováhe a vytvoriť si zopár pravidiel, ktoré budú pre oboch komfortné.

06. Sex

Dokonca aj tie najcitlivejšie páry niekedy vidia, že majú medzi sebou odlišné potreby a predstavivosť. Snažte sa radšej viac rozprávať ako hádať. Niektoré malé tajomstvá budú oveľa užitočnejšie ak vyjdu na povrch, či už v tom “vášnivejšom” alebo “pokojnejšom” období života.

05.  Priority, tradície a viera

Odborníci tvrdia, že náboženské a tradičné konflikty v rodine začínajú zvyčajne po narodení dieťaťa. Obaja rodičia chcú dať svojmu dieťaťu kultúrne zázemie, ktoré považujú za najlepšie. Pre oboch rodičov však môže byť toto zázemie rozdielne. Takže hlavným cieľom rodičov je tieto veci zosúladiť, aby dieťa nevyrastalo v chaose.

04. Dôvera a žiarlivosť

Niektorí sa pýtajú, či v dnešnom svete existuje dôvera alebo nie. Mnoho ľudí tvrdí, že je to iba o šťastí. Podľa nás je vždy lepšie si všetky pochybnosti prediskutovať v pokoji a s rozvahou. Ako sa vraví, dôveruj ale preveruj.

03. Problémy a nezhody

Nemá zmysel hádať sa úmyselne, ale je dobré analyzovať reakciu tvojho partnera v prípade, že jeho názory nie sú totožné s tými tvojimi. Ak si zavediete určité “pravidlá konfliktu”, nebude tak existovať žiaden vážny argument a hádka nepovedie k ničomu. Ako bolo spomínané vyššie, vždy je lepšie si veci prediskutovať v pokoji a s rozvahou.

02. “Jazyky” lásky

Existuje 5 pravidiel “jazyka” lásky: slovné uistenie, pozornosť, prijímanie darov, skutky služby a fyzický dotyk. S vyššie uvedenými pravidlami sa môžete plne sústreďovať na tie najdôležitejšie vlastnosti.

01. Vaša budúcnosť

Ako obaja vidíte svoju budúcnosť? Sú vaše šťastné predstavy rovnaké? Prečo nehrať úžasnú hru spoločne? Musíte si vziať papier a napísať všetko, čo chcete urobiť spoločne v budúcnosti. Môže to byť čokoľvek: od vašej svadby, cez váš spoločný dom, deti, cestovanie až po spoločnú starobu. Takéto spoločné hry a úlohy vás zbližujú a pomáhajú vám rozvíjať váš vzťah.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov