Zaujímavosti

Pád dvojičiek oslavovalo mnoho ľudí na celom svete

pád dvojičiek

videní: 2.0K

Po páde newyorských dvojičiek dňa 11. septembra 2001, masy ľudí v niektorých štátoch oslavovali. Prevrátené hodnoty? Pozrime sa na stále živú udalosť spoločne trochu bližšie. Pád dvojičiek naozaj oslavovali ľudia na celom svete.

Deň ako každý iný. V New Yorku bežal život ako každý iný rušný deň. Zamestnanci úradovali, turisti si fotili americké veľkomesto. Nastal však zvrat. Fanatici z Al-Káidy nasmerovali lietadlá tak, aby vrazili do budov. Zahynulo vyše 5 tisíc ľudí. Nevinných ľudí. A nielen Američanov. Skonali tam Nemci, Angličania a príslušníci ďalších národností. Medzi nimi aj mnoho moslimov. Aj napriek tomu dokázalo množstvo ľudí oslavovať pád dvojičiek

Aj najchladnejšie srdce muselo zmäknúť. Aj najpokrivenejší charakter musel tento čin odsúdiť. Niektorí si však prišli na svoje. Niet azda takej ohavnej myšlienky, ktorá by si vo svete nenašla svojich vyznávačov. Ešte v ten večer televízie sprostredkovali zábery tešiacich sa a oslavujúcich moslimov. Šaleli od nadšenia, vykrikovali, poskakovali, tlieskali. A to rovnako ako muži, tak aj ženy a deti. Veľká zvrátenosť.

Ešte väčšie zvrátenosti však nasledovali. V niekoľkých krajinách vypukli obrovské demonštrácie na podporu talibanu. Toho talibanu, ktorý za posledné roky zlikvidoval desaťtisíce vlastných ľudí. Tri milióny sa pred nim dali na útek a unikli do zahraničia. Obrovské demonštrácie prepukli aj na podporu Bin Ládina. Toho bin Ládina, ktorý nevraždil len „cudzích“ ale aj svojich. Napríklad v Chartúme dal pri večernej modlitbe v mešite postrieľať 21 moslimov.

Bin Ládin a jeho prívrženci vydali výzvu „Zabíjať Američanov a ich spojencov – civilov i vojakov.“ A to v čase, keď prezident Bush niekoľko krát nabádal Američanov, aby sa nevŕšili na svojich moslimských spoluobyvateľoch.

Celý svet upadol do depresie. Reakcia na pád dvojičiek na seba nenechala dlho čakať. Taliban označil za zákerné bombardovať ich pozície. Američania sa vraj majú proti nim postaviť muž proti mužovi. Toho sa dožadovali tí, ktorí už roky šírili teror po mnohých krajinách a vraždili nič netušiace a predovšetkým nevinné obete.

Zdroj: wemeantwell | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov