II. svetová vojna

Nacisti a Antarktída: Argentína 3. časť

nacisti

videní: 1.5K

V rokoch 1956 až 1960 sa uskutočnila nórska expedícia s cieľom zmapovať Krajinu kráľovnej Muad na základe leteckých snímok a prieskumu územia. Objavila horu nepokrytú ľadom, čo sa zhodovalo s popisom stanice 211, a pomenovala ju Svarthamaren (Čierne kladivo). V roku 1978 bola táto oblasť označená za „mimoriadne chránené územie a miesto zvláštneho vedeckého záujmu“. Popísaná bola ako „výnimočný prírodný výskumný labák na skúmanie Thalassoica antartica, Pagodroma nivea, Catharacta maccormicki a ich adaptáciu na rozmnožovanie v antarktickom vnútrozemí“. Pokračujeme treťou časťou článku.

Autori konšpiračnej teórie v určení danej oblasti pochopiteľne vidia taktický manéver, ako zabrániť odhaleniu nacistickej bašty. Možno sa nemýlia v podozrení, že sú i iné dôvody, prečo túto oblasť držať pod zámkom, než len prírodopisné, ale názor, že je podnetom snaha utajovať skrytú nacistickú základňu, je vcelku uletený.

V domnelej antarktickej základni hrá úlohu taktiež Argentína. Ako je známe, mnoho nacistov si tam po vojne našlo svoje útočisko. Ale nielen tam. Rovnako tak aj v Brazílii, Chile či v Paraguaji. Niet pochýb, že nemecké ponorky do určitej miery naďalej vyvíjali činnosť na základe tajnej dohody s perónistami, ktorí toho času ovládali Argentínu.

O tom, ako sa Argentíne 10. júla a 17. augusta 1945 za záhadných okolností vzdali dve nemecké ponorky (o ktorých sme už písali samostatný článok), už bola reč. Zástancovia teórie o nacistickej základni v Antarktíde sa o ich plavbu opierajú a vydávajú ju za „dôkaz“.

Ďalšie svedectvo o spojení medzi nacistami a Argentínou poskytla francúzska tlačová kancelária Agence France- Presse, keď 25. septembra 1946 napísala: „Neustále zvesti o činnosti nemeckých ponoriek v oblasti Ohňovej zeme medzi najjužnejším cípom Latinskej Ameriky a antarktickým kontinentom sa zakladajú na pravdivých udalostiach“.

Ak by ste nadobudli dojem, že sme tému už vyčerpali, opak je pravdou. Máme pre vás pripravené ďalšie časti článkov o spojení Antarktídy a nacistov, nacistických pokladoch či antarktickej ríši. Stay tuned!

Zdroj: stoplusjednickatopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov