Tipy a triky

Dobré skutky, ktoré z teba spravia lepšieho človeka

dobré skutky

videní: 920

Na Nový rok chce každý začať odznova a lepšie. No po pár dňoch sa táto predstava zvyčajne zrúti a my spadneme opäť do toho istého životného stereotypu. Čo keby bol rok 2019 iný? Skús si namiesto bláznivých predsavzatí jednoducho povedať, že budeš lepším človekom. Kedy inokedy, ak nie teraz? A je to také jednoduché. Neveríš? Máme pre teba pár tipov na dobré skutky, ktoré môžeš vykonať kedykoľvek, nezaťažia tvoj rozpočet a navyše pri nich získaš dobrý pocit zo samého seba. Inšpiruj sa!

Okrem toho štúdie zistili, že dobré skutky a láskavosť pomáhajú tvojmu imunitnému systému a znižujú stres, úzkosť a hnev. Možno sa ti tieto dobré skutky budú zdať ako maličkosti, no byť láskavý je jedna z najkrajších vlastností, ktoré človek môže mať. Navyše skutky súcitu a láskavosti uvoľňujú pozitívnu energiu. Ľudia tak budú môcť vidieť radosť v tvojom srdci. Mohli by si z teba dokonca zobrať príklad. Preto je dôležité robiť dobré skutky všade okolo nás.

10. Dobrovoľník vo zvieracom útulku

animal-shelter-610x480

Všetky zvieratá potrebujú lásku. Aj tie, ktoré sa dostali do útulkov. A práve tie dvojnásobne. Okrem toho, že im spravíš radosť, budeš užitočný aj pre útulok a niečo sa určite naučíš. A možno si z útulku vezmeš domov omnoho viac.

9. Priprav jedlo navyše pre rodinu v núdzi

cooking-an-extra-meal-610x640

Mnoho rodín musí každý deň riešiť existenčné problémy. Niektorí napríklad nevedia, čo budú jesť a či vôbec niečo. Ak nájdeš v okolí sociálne slabšiu rodinu v núdzi, pomôž im aspoň takto. Uvidíš, koľko dobra môže byť na jednom tanieri.

8. Uprac okolie

dobré skutky

Len tak cestou do školy alebo do práce zbieraj odpadky. Mnoho ľudí si stále akosi neuvedomuje, že odpad patrí do koša. Tak ich to nauč!

7. Daruj krv

Donate-Blood-610x426

Daruj dar života. Je to neoceniteľná pomoc pre tých, ktorí ju potrebujú. Ak ti to zdravie dovolí, takýmto darom zachrániš možno aj niekoľko životov.

6. Pomôž bezdomovcovi

homeless-person-610x426

Nemusíš mu dávať hneď peniaze. Namiesto toho skoč do obchodu a urob mu akýsi balíček základných potrieb. Môže obsahovať napríklad ponožky, teplé spodné prádlo, hygienické potreby a nejaké jedlo.

5. Pomôž dôchodcom

dobré skutky

Mnoho starších ľudí býva osamote alebo v hospicoch. Takým ľuďom chýba najviac kontakt. Môžeš sa ísť s nimi jednoducho porozprávať a dať im tak pocit, že sa o nich niekto zaujíma. A toto stretnutie bude určite prospešné aj pre teba.

4. Zasaď strom

plant-a-tree-610x426

Stromy vytvárajú kyslík a zlepšujú ovzdušie. Preto sú pre nás veľmi dôležité. Ak vysadíš strom, nepomôžeš tým len sebe, ale aj ďalším generáciám.

3. Nos ďalší dáždnik

dobré skutky

Možno sa ti zdá, že je to pre teba záťaž, avšak mohlo by to veľmi pomôcť niekomu inému. Druhý dáždnik môžeš niekomu jednoducho v prípade potreby darovať.

2. Dobré skutky pre deti v nemocnici

hospital-610x1280

Pošli pekné prianie dlhodobo chorým deťom do nemocnice. Určite ich poteší v ťažkých chvíľach. A môžeš pribaliť aj nejakú milú maličkosť.

1. Pokos susedovi trávnik

lawnmower-610x425

Kosenie môže byť namáhavá činnosť, najmä pre starších ľudí. Ak vidíš, že tvoj sused už nevládze, prečo mu nepomôcť?

Zdroj: List25 topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov