Zaujímavosti

Ochrnutý muž čistil rieku od plastov. Jeho príbeh je senzáciou


videní: 1.4K

Starostlivosť o naše životné prostredie sa javí ako nemožná úloha, pre pána menom Rajappan to však nikdy nebol problém. Napriek tomu, že bol ochrnutý od pása dole, už roky čistí rieku v rodnom meste. Pri tejto aktivite bol vyfotený fotografom a fotka sa dostala do on-line priestoru. Vďaka tomu je muž inšpiráciou pre ďalších ľudí, aby pomáhali pri ochrane našej planéty.

Ľudia hádzali plastové fľaše smerom k mužovi na člne

Ochrnutý muž roky čistil plasty od rieky, až kým nebol vírusový, a jeho život sa navždy zmenil

Nandu práve opustil svoje inžinierske zamestnanie a začal sa venovať svojej vášni pre fotografiu. Vybavený iba prenajatou kamerou začal hľadať zaujímavé predmety. Jedného dňa si všimol neobvyklý scenár. Videl muža veslovať na lodi a zbierať niečo z rieky. Keď sa muž na člne priblížil k ďalším ľuďom blízko brehu rieky, začali hádzať fľaše blízko jeho člna. Nandu vyfotil muža a bolo mu dovolené dozvedieť sa aj jeho pozoruhodný príbeh.

Muž menom Rajappan roky zbieral plasty

Ochrnutý muž roky čistil plasty od rieky, až kým nebol vírusový, a jeho život sa navždy zmenil

Mužom v člne bol NS Rajappan. Od mladosti nebol schopný chodiť, ale to mu nezabránilo začať svoju misiu. Teraz, vo veku 69 rokov, zbieral plasty v rieke už viac ako 5 rokov. Po dlhom dni zbierania plastov predáva jeho náklad výmenou za 0,17 dolára. “Niekto by mal odstrániť odpad z vody,”  uviedol muž v rozhovore.

Jeho fotografie boli zverejnené online a reakcia bola ohromujúca

Ochrnutý muž roky čistil plasty od rieky, až kým nebol vírusový, a jeho život sa navždy zmenil

Nandu išiel k Rajappanovi a ukázal mu fotografiu, ktorú urobil. Rajappan sa na neho ako odpoveď usmial a v tej chvíli Nandu vedel, že fotografia rozpovie jeho skutočný príbeh. Nandu potom nahral obrázky, ktoré urobil, na sociálne siete. Ľudia si čoskoro všimli obrázky a Rajappanov príbeh si dokonca všimli miestne spravodajské kanály.

Pán Rajappan dostal pomoc od mnohých ľudí

A Paralyzed Man Was Cleaning Plastic From a River for Years Until He Went Viral, and His Life Changed Forever

Prácu pána Rajappana si dokonca všimol indický predseda vlády a Rajappanovi prišla do cesty morálna podpora a pomoc. Ľudia mu odvtedy dali nový motorový čln, iní sa dokonca ponúkli, že mu postavia nový dom. Spoločnosť mu darovala aj motorizovaný invalidný vozík.

Nandu a pán Rajappan zostávajú dobrými priateľmi

A Paralyzed Man Was Cleaning Plastic From a River for Years Until He Went Viral, and His Life Changed Forever

Nandu a Rajappan sa odvtedy stali priateľmi. Nandu často navštevuje Rajappana, aby zdieľal najnovšie správy a videá z jeho života. Nandu vytvoril účty na sociálnych sieťach, aby si splnil svoj sen byť profesionálnym fotografom. Rajappan na druhej strane pokračuje v zbieraní plastových fliaš pomocou svojej novej lode.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov