Zaujímavosti

Čo znamená, keď má človek na šnúrke slnečnice?


videní: 2.5K

Bezpečnostné opatrenia na letiskách sú veľmi prísne a môžu spôsobiť, že cesty sú pre mnohých ľudí obzvlášť stresujúce, najmä pre tých, ktorí môžu potrebovať ďalšiu pomoc. Toto je prípad matky malého dieťaťa so skrytým postihnutím. Prostým gestom zviditeľnila túto situáciu a urobila niečo úžasné nielen pre svoju rodinu, ale aj pre všetkých tých ľudí, ktorí musia v určitom okamihu svojho života cestovať lietadlom. Čo znamená, keď nosia ľudia slnečnice na šnúrke?

slnečnice

V čele hnutia smerom k porozumeniu

Kim Baker odišla na dovolenku so svojou rodinou do Španielska v júni minulého roka. Jej maličký syn má autizmus, a tak sa rozhodla nosiť zvláštny symbol, aby  informovala personál o zvláštnych potrebách svojho syna alebo o akejkoľvek situácii, ktorá by sa mohla vyskytnúť počas letu. Kim mala zelenú šnúrku na krku so slnečnicami a toto bolo jedno z najlepších rozhodnutí, aké kedy urobila.

Výzva k empatii

Toto rozhodnutie zmenilo jej cestu, keď sa o príspevok podelila so svojimi priateľmi na Facebooku. Kontrola na letisku v Malage videla slnečnice a šnúrku okolo krku a sprevádzala ich priamo so špeciálnou pomocou, takže nemuseli stáť v rade, aby sa dostali cez bežné bezpečnostné procesy. Pre deti s autizmom môže byť nemožné stáť v dlhých radoch. Môžu mať zmyslovú krízu, pretože sa cítia ohromení, a táto iniciatíva im umožňuje mať oveľa príjemnejšiu cestu.

https://www.instagram.com/p/BzFziHbgX_m/?utm_source=ig_embed

Rastúci projekt – slnečnice

Ako však povedal Kim, nejde o nový trend. Medzi tvorcov tohto nápadu patria zamestnanci letiska London Gatwick, ktorí s tým začali už v roku 2016. Slnečnice sa stali symbolom podpory rodinných príslušníkov a ľudí so skrytým zdravotným postihnutím, ako je autizmus, poruchy pozornosti, demencia, Crohnova choroba, ulcerózna kolitída, ale aj tých, ktorí pri cestovaní trpia extrémnym strachom.

Akcie, ktoré sa sčítajú

Letisko Gatwick nielenže zmenilo túto šnúrku na znamenie pre tých, ktorí cestujú. Okrem toho zriadilo zmyslovú miestnosť pre ľudí so skrytým postihnutím. Tam sa môžu cítiť bezpečne a nemusia byť rozptyľovaní, keď sa nachádzajú v neznámom prostredí, ako je letisko. V súčasnosti čoraz viac letísk úspešne prijíma myšlienku slnečnicovej šnúrky.

https://www.instagram.com/p/B1uQ5NFBWTG/?utm_source=ig_embed

Oslovenie ďalších miest

Teraz je táto šnúrka symbolom, ktorý sa nepoužíva iba na letiskách, ale aj v supermarketoch a na železničných staniciach s cieľom upozorniť zamestnancov na každú možnú potrebu. Kim hovorí, že nevyhnutne nechcú špeciálne zaobchádzanie, ale že len hľadajú trochu porozumenia a empatie pre tých, ktorí majú postihnutie, ktoré nie je úplne zrejmé. Nosenie šnúrky je vynikajúcim začiatkom pri dosahovaní tohto cieľa.

Zviditeľnenie

S cieľom poskytnúť podporu pre rodičov a príbuzných osoby so zdravotným postihnutím, tieto šnúrky na krk je teraz možné zakúpiť napríklad prostredníctvom Hidden Disabilities Store. Majú  stránku, kde sa ľudia môžu dozvedieť viac o šnúrke a ďalšiu stránku, kde sa podelia o svoje skúsenosti s týmto projektom. Reakcie zamestnancov leteckých spoločností boli veľmi pozitívne a cestujúci v nich našli skutočnú podporu.

https://www.instagram.com/p/Bw7j42cgfxU/?utm_source=ig_embed

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov