Tipy a triky

Milionár ľahko a rýchlo! Chceš vedieť, ako na to?

milionár

videní: 1.1K

Myslíte si, že ak nemáte niekoľko titulov zo slávnych univerzít, bohatého storočného strýčka alebo šťastnú ruku v kasíne, milionár sa z vás nikdy nestane? Ale kdeže! K balíku peňazí môžete prísť ľahko a rýchlo. Jediné, čo k tomu potrebujete, je mať v správnu chvíľu skvelý nápad, ktorý zaplní momentálnej dieru na trhu. A naozaj nehovoríme o super inteligentným robotovi, lieku na nevyliečiteľnú chorobu alebo sofistikovanom počítačovom systéme. Milionári, ktorých tu spomenieme, prišli na svoj „vynález za všetky drobné“ pri upratovaní, na rybách alebo počas venčenia svojich psích miláčikov … Necháte sa inšpirovať?

1. Joy Mangano – Zázračný mop

Životný príbeh nezdolnej a vynaliezavej Joy Mangano bol dokonca sfilmovaný. Do hlavnej úlohy bola obsadená hollywoodska star Jennifer Lawrence. Tá stvárnila pôvabnú rozvedenú matku troch detí, ktorá dokázala finančne zabezpečiť celú svoju rodinu na niekoľko generácií. To sa jej podarilo vďaka skvelému nápadu, ktorý dostala pri nekonečnej starostlivosti o domácnosť. Pri drhnutí podlahy totiž vynaliezavá žena vymyslela svoj magický mop. Ten bol unikátny v revolučnom systéme, ktorý dokázal vyžmýkať až 90 metrov naukladaných povrázkov bavlny bez toho, aby ich človek musel žmýkať ručne.
Svoj prvý milión zarobila Joy už v roku 1995, keď vystúpila v televíznej šou, kde divákom ukázala, čo všetko jej dokonalý vynález dokáže. Za menej ako dve hodiny sa tejto prelomovej upratovacej pomôcky predalo viac ako 18 000 kusov. V roku 2000 už zarábala jej spoločnosť predajom mopov 10 miliónov dolárov za rok. Aj keď by si Joy mohla užívať svoje zaslúžene nadobudnuté bohatstvo, s vynálezmi neprestala. V súčasnej dobe je na jej meno registrovaných viac ako 100 patentov. Či sú to špeciálne semišová ramienka, z ktorých sa nezošmykuje oblečenie, rozmanité neutralizátory zápachu či multifunkčná batožina. „Prečo som uspela so svojimi vynálezmi? Pretože som ich tvorila pre ľudí. Každý z nás predsa musí upratovať a starať sa o domácnosť,“ vyhlásila sympatická podnikateľka.
Nielen Joy Mangano je dôkazom, že tvrdou prácou, odvahou a vierou vo vlastný sen, môže človek dokázať všetkého, čo si vysníva. Na Discovery Channel momentálne môžete sledovať reláciu Miliardár v utajení, ktorého hlavný predstaviteľ je Glenn Stears. Ten vybudoval firmu v hodnote cez dve miliardy dolárov, hoci ako dieťa alkoholikov nemal práve ideálny štart do života.

2. Richard T. James – Slinky

Kto z nás si aspoň raz v živote nehral s pružinou vo farbe dúhy, ktorú môžeme „presýpať“ z jednej ruky do druhej. Zvlášť v deväťdesiatych rokoch to bol hit, vďaka ktorému si mnohí z nás zabavili nepokojné ruky a fascinovane sledovali, ako dokáže táto hračka prekonávať akékoľvek prekážky vrátane schodov.
Autorom tohto hravého vynálezu bol námorný inžinier Richard Thompson James, dnes už milionár, ktorý chcel pomocou pružín stabilizovať citlivé lodné prístroje, aby lepšie odolávali hojdavým pohybom na rozbúrenom mori. Raz mu pružina omylom vykĺzla z ruky a Richard zaujato sledoval, ako sa v sérii oblúkov posúvala z hromady kníh na stôl a z neho na zem, kde sa dostala do svojej pôvodnej polohy. V ten okamih dostal nápad na netradičnú „chodiacu“ pružinu, ktorú spoločne s manželkou pomenovali Slinky. Keď jeho výtvor uvideli deti, boli vraj tak nadšené, že novú hračku nepustili z rúk. na Vianoce v roku 1945 teda manželia skúsili ponúknuť 400 kusov v obchodnom dome v rodnej Philadelphii. Ich originálna hračka sa rozpredala počas 90 minút. Od tej doby sa predalo 300 miliónov Slinky. A úspechy žne táto dúhová pružina aj v dobe dokonalých technologických hračiek. Každý rok si ich po celom svete zakúpi viac ako štvrť miliónov tých, ktorí sa stále radi hrajú.

milionár

3. Joe Pellettieri – Milionár vďaka spievajúcej rybe

Pri pohľade na príšerne vyzerajúce rybu pripevnenú na drevenom lopári si najskôr pomyslíte, že snáď neexistuje väčší gýč. Keď potom ešte začne vyludzovať miliónkrát obohranú pieseň Dont Worry, Be Happy, pravdepodobne začnete premýšľať, do akej najhlbšej zásuvky ju urýchlene schovať. Jej stvoriteľ, Joe Pellettieri, je ale vďaka tomuto kurióznemu kúsku, ktorý si na stenu zavesí asi len zarytý recesista, milionár. A či to chápeš alebo nie, táto ryba, ktorá má v sebe zabudovaný pohybový sensor, takže začne spievať zakaždým, keď okolo nej niekto prejde, nestratila od svojho uvedenia v roku 1998 ani trochu na svojej popularite. Jej repertoár sa preto pravidelne obmieňa a modernizuje. miesto Bobbyho McFerrina si tak v podaní zeleného šupináča môžete vypočuť slávne hity ako I Will Survive alebo Take Me To The River.

4. Byron Reese – SantaMail

Vianoce sú bezpochyby tie najkrajšie sviatky v roku. Aby sme videli v očiach svojich blízkych iskričky radosti, neváhame kvôli darčekom siahnuť hlboko do vrecka. A často minieme nemalé peniaze aj za úplnú hlúposť. Presne na rozcítené ľudské emócie vsadil aj ďalší milionár Byron Reese. Ten sa správne domnieval, že nič v predvianočnej nálade nepoteší nedočkavé dušičky našich detí viac, než naozajstný list od Santa Clausa. Ten svoju vierohodnosť dokazuje známkou a pečiatkou zo Severného pólu. Byron v roku 2001 založil spoločnosť SantaMail a je z neho milionár… Spoločnosť funguje veľmi jednoducho – na žiadosť rodičov príde ich potomkom do schránky list od Santa Clausa až zo Severného pólu. Všetko stojí 10 dolárov. Detská radosť nevyčísliteľná!

milionár

5. Roni Di Lullo – Doggless (slnečné okuliare pre psov)

Majiteľka border kólie Roni di Lullo si pri jednej vychádzke do parku so svojím psím miláčikom všimla, že má jej Midknight problémy s očami. Potom, čo nevidela letiaci frisbee, ktoré predtým tak obratne chytávala, bolo jej majiteľke jasné, že jej psík zle znáša slnečné svetlo. „Keď môžu mať slnečné okuliare ľudia, prečo by ich nemohli mať aj psy,“ pomyslelo si podnikavé dievča Roni, ktoré vzápätí na oči svojho štvornohého maznáčika nasadilo špeciálne slnečné okuliare pre psov, ktoré vytvorilo v spolupráci s veterinármi. Fotky svojho psíka s netradičným zvieracím doplnkom vystavila na sociálnych sieťach. „Šokovalo ma, koľko ľudí na tú snímku reagovalo a žiadalo o tipy, kde som psie okuliare zohnala. Záujem bol tak obrovský, že som musela opustiť svoju prácu a začala som sa živiť výrobou psích okuliarov,“ prezradila

Z Roni sa stal milionár a svoj patent pomenovala Doggles. A jej rozhodnutie bolo správne, pretože už v roku 2012 dosiahol ročný zisk cez 3 milióny dolárov. Doggles sa vyrába v dvoch modeloch: Originalz a ILS s výmennými šošovkami. Nosiť ich môžu psy rozmanitých rás a veľkostí, pretože sú doplnené o nastaviteľné popruhy na hlavu a bradu, ktoré okuliare dobre držia. Nech majú psíkovia akýchkoľvek problém s očami, vďaka Rori di Lullo im to už nebráni pri radovánkach v parku.

Zdroj:Discovery | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov