Zaujímavosti

15 najpodivnejších múzeí na svete. Tu sa rozhodne nudiť nebudeš

15 najpodivnejších múzeí na svete. Tu sa rozhodne nudiť nebudeš

videní: 1.7K

Múzeí je na Slovensku naozaj dosť. Ak si však myslíš, že vedia byť len nudné, myslíš sa. Zabudni na staré nábytky, vykopávky, historické pamiatky. Tieto múzea sú doslova nezvyčajné a niektoré až priamo desivé. Nudiť sa však rozhodne nebudeš.

1. Múzeum mučenia

Toto hrôzostrašné múzeum sa nachádza v Holandsku. Nájdeš v ňom veľa temných miestností, ktoré sú plné všelijakých nástrojov a prístrojov. Napríklad taký drvič prstov či hlavy, gilotínu alebo stoličku s ostňami. Naozaj desivé je, že niektoré praktiky sa dodnes používajú (aj taký trest smrti) a na toto chce múzeum poukázať.

2. Múzeum falusov

Zbierka vyše 100 penisov, ktoré patrili napríklad aj veľrybe či myšiam, to všetko nájdeš v múzeu na Islande. O penisoch sa tam dozvieš naozaj všetko, celú históriu aj to, aké bolo ich postavenie v spoločnosti.

3. Múzeum šunky

V Minnesote sa nachádza aj jedno nezvyčajné múzeum šunky, presnejšie múzeum Spam, čo je skratka pre korenenú šunku v konzerve. Môžeš sa tu naučiť všetko o jej histórii a postavení vo svete.

4. Múzeum lekárskych zvláštností

Ak máš na to žalúdok, veľmi zaujímavé by bolo pre teba aj múzeum vo Philadelphii, kde nájdeš hocijaké anatomické či patologické vzorky, ale aj voskové modely a, samozrejme, dosť strašidelné náradie.

5. Múzeum kanalizácie

Ak čisto náhodou nebudeš mať v Paríži čo robiť, choď na prechádzku do Múzea kanalizácie, prejdi sa po celej sieti tunelov a zisti niečo o ich histórii. S veľkých zápachom však treba počítať.

6. Múzeum obojkov

Historická zbierka obojkov, golierov a pomôcok pre psíkov, to všetko nájdete v Anglickom Leeds.

7. Múzeum parazitov

Dobre čítaš. Múzeum parazitov sa nachádza v Tokiu, kde sa na teba bude hneď pri dverách usmievať veľká pásomnica. Nájdeš tu asi 300 zvláštnych exponátov, ktoré sa môžu dostať do ľudského organizmu.

8. Múzeum cirkusu

Ak máš rád cirkus, klaunov či exotické zvieratá, určite navštív múzeum vo Wisconsine. O histórii cirkusu sa dozvieš naozaj všetko, uvidíš tu veľa starých maringotiek a cirkusových artefaktov či exponátov a navyše, každý deň môžeš vidieť živé vystúpenia.

9. Múzeum klobás

Nemci majú veľmi radi klobásky (takzvané currywurst), a preto si v Berlíne otvorili aj takéto múzeum, ktoré naozaj poteší všetkých, ktorí obľubujú mäso.

10. Múzeum cukríkov

Priamo v Kalifornii sa nachádza toto múzeum, ktoré ti pripomenie detstvo. PEZ cukríky poznajú snáď všetci, po návšteve však nebudeš chcieť cukríky vidieť nejakú dobu.

11. Múzeum škaredého umenia

Asi tak 500 kusov diel, ktoré by nikdy nikto neocenil, sa nachádza v Bostone. Umelci z celého sveta sem môžu priniesť ich diela, má to však dve podmienky, nemôže to byť gýčové a musí byť originálne.

12. Múzeum čarodejníctva

Samozrejme, kde inde by sa nachádzalo toto múzeum, ako v Anglicku, presnejšie v Bostcastle. Dopredu ťa však upozorňujeme, ak ho nenavštíviš, údajne sa premeníš na mloka. Dozvieš sa tu všetko o histórii čarodejníctva a taktiež sa aj niečo naučíš či precvičíš. Nájdeš tu aj obrovskú knižnicu.

13. UFO múzeum

Ľuďom, ktorí veria, že boli unesení zelenými mužíkmi alebo veria na stretnutie tretieho druhu, pre takýchto ľudí je venované UFO múzeum. Nájdeš ho v americkom štáte Nové Mexiko, kde údajne havarovala mimozemská loď.

14. Múzeum ostnatých drôtov

V zrekonštruovanej budove v Texase sa nachádza múzeum, v ktorom sú veľmi zvláštne exponáty a naozaj strašidelné ostré drôty.

15. Múzeum exotický svet

Toto múzeum založila exotická tanečnica, ktorá je na dôchodku. Môžeš tam vidieť novinové výstrižky, plagáty aj divadelné predstavenia. A to všetko v štýle burleska. Toto múzeum sa nachádza v Las Vegas, presnejšie na opustenej kozej farme.

Zdroj: Businesspundit | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov