Zaujímavosti

10 jednoduchých trikov, ako opraviť poškodené veci v domácnosti

10 jednoduchých trikov, ako opraviť poškodené veci v domácnosti

videní: 2.6K

Zahraničný portál BrightSide zozbieral niekoľko jednoduchých a nečakaných tipov a trikov, ktoré sa v domácnosti zídu každému z nás. Článok sme si dovolili “požičať”, pretože by bola škoda sa o tieto rady nepodeliť. 🙂

1. Ako nájsť dieru v stene pomocou magnetu

opravy_1

Zdroj: BrightSide

Ak chceš stenu prekryť tapetou a na ňu zavesiť obrazy na pôvodné miesto do pôvodných dier, pred nalepením tapety do nich vlož maličký klinec. Po nalepení tapety potom už len po stene prejdi magnetom a nájdeš pôvodné diery.

2. Tip pre jednoduchšie vŕtanie

opravy_2

Zdroj: BrightSide

Ak potrebuješ vyvŕtať dieru do klzkého povrchu a bojíš sa, že sa ti vrták šmykne, prelep miesto lepiacou páskou.

3. Ako zredukovať neporiadok pri vŕtaní I

opravy_3

Zdroj: BrightSide

Ak potrebuješ vyvŕtať dieru do betónu, najprv ho polej vodou. Značne tým zredukuješ množstvo prachu.

4. Ako zredukovať neporiadok pri vŕtaní II

opravy_4

Zdroj: BrightSide

Ak potrebuješ vyvŕtať dieru do steny a chceš pritom narobiť čo najmenej neporiadku, umiestni na vrták plastovú nádobu, respektíve plastovú fľašku tak, ako na fotografii vyššie. Samozrejme, všetok prach to nezachytí, ale pomôže to, a to najmä pri vŕtaní do stropu.

5. Ako si správne poznačiť diery na vyvŕtanie

opravy_5

Zdroj: BrightSide

Ak potrebuješ na stenu zavesiť objekt, najprv potrebuješ vyvŕtať diery. A, ako sa hovorí, dvakrát meraj a raz rež (v tomto prípade vŕtaj). Ako najlepšia možnosť sa javí nalepenie obojstrannej lepiacej pásky na objekt, ktorý chceš zavesiť na stenu. Na pásku si poznač vzdialenosť dier a pásku potom prelep na stenu.

6. Renovácia nábytku pomocou kávy

opravy_6

Zdroj: BrightSide

Vedel si, že škrabancov na tmavom drevenom nábytku sa môžeš zbaviť pomocou obyčajnej kávy? Vezmi asi jednu lyžicu instantnej kávy a pridaj niekoľko kvapiek vody tak, aby si získal konzistenciu pasty. Tú potom na nábytok nanes pomocou starej zubnej kefky.

7. Na “preležaný” koberec použi ľad

opravy_7

Zdroj: BrightSide

Ak na koberci stojí ťažký nábytok, nie je ničím výnimočným, že je pod ním koberec utlačený. V tomto prípade dobre poslúžia ľadové kocky. Keď sa roztopia, koberec dôkladne povysávaj.

8. Ak potrebuješ presúvať ťažký nábytok po koberci, použi viečko

opravy_8

Zdroj: BrightSide

Ak potrebuješ presunúť ťažký nábytok a máš strach, že pritom poškodíš koberec, umiestni viečka pod nohy nábytku. To ti nielen uľahčí pohyb, ale rovnako tak ochráni aj koberec, respektíve linoleum pred poškodením.

9. Ak máš väčší kľúč, ako potrebuješ, pomôže ti minca

opravy_9

Zdroj: BrightSide

Nič nie je frustrujúcejšie, ako keď nemôžeš nájsť správnu veľkosť kľúča. Ak potrebuješ zakrútiť, respektíve odkrútiť maticu, ktorá je menšia ako kľúč, skús použiť mincu a vyplniť tak voľný priestor. 🙂

10. Mikrofón môže pomôcť odhaliť bezpečné miesto na vŕtanie v stene

opravy_10

Zdroj: BrightSide

Pri vŕtaní dier v blízkosti zásuviek alebo vypínačov existuje riziko poškodenia elektrických káblov v stene. Dobrou správou je, že existuje neobvyklý spôsob, ako nájsť skryté drôty v stene. Pripoj mikrofón k magnetofónu, spusti zariadenie a nastav maximálnu hlasitosť. Mikrofón umiestni do blízkosti budúceho otvoru v stene. Miesto, kde sa nachádzajú drôty, znižuje dynamiku páskového rekordéra. Inými slovami tam, kde nepočuť bzučanie, môžeš vŕtať.

Zdroj: BrightSide | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov